Kuşcenneti'nde tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kuşcennetinde tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 18:37

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde, alıcı gibi davranan jandarma ekiplerine, Bizans ve Roma Dönemlerine ait tarihi eser ve sikkeleri satmaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kuşcenneti Köyü'nde oturan R.Ö.'nün elinde bulundurduğu tarihi eserleri yurtdışına satmak için müşteri aradığını belirledi. Yurtdışından gelen alıcı gibi davranan jandarma ekipleri, daha önce de tarihi eser kaçakçılığından sabıkası bulunduğu belirlenen R.Ö. ile irtibata geçti. Belirlenen buluşma noktasında, R.Ö. ve arkadaşı O.Ç., jandarma görevlilerine tarihi eserleri teslim edip paraları alacakları sırada, gerçek kimliklerini açıklayan jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

R.Ö. ve O.Ç.'nin yanlarındaki çantada yapılan aramada 3 ibrik, 2 sürahi, 1 yağdanlık, 1 testi, 1 mühür, 1 broş, 1 haç, Bizans ve Roma Dönemi'ne ait farklı büyüklük ve farklı metallerden oluşan 90 sikke, 1874 yapımı piyade tüfeği, piyade tüfeği kasaturası ve elle doldurulan antika av tüfeği ele geçirildi. Tarihi eserlerin nitelikleri ve maddi değerinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Jandarma, gözaltına alınan iki zanlının işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!