Kuşadası'nda sahte avukat tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında sahte avukat tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 19:48

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, kendisini avukat olarak tanıtan Uğur Konuşkan, yapacağı icra takipleri için anlaştığı kişilerden para tahsil ederken suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan sözde avukat Konuşkan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kuşadası'nda 2 yıl önce de Kaymakam Ahmet Ali Barış'ın izne çıkmasını fırsat bilen, otellerde garsonluk yapan, ‘dolandırıcılık’tan sabıkalı Adem Yıldız, kendini stajyer kaymakam olarak tanıtıp 3 gün ilçeyi yönetmişti.

Yaklaşık 2 ay önce İzmir'den Kuşadası'na gelen Uğur Konuşkan, çevresine kendisini ‘icra davalarına bakan avukat’ olarak tanıttı. Vatandaşların güvenini kazandıktan sonra Kuşadası Noterliği'ne giderek kendisinin de aralarında bulunduğu 3 ortaklı bir avukatlık bürosu için vekalet verilmesi konusunda vatandaşları yönlendirdi. Notere giden birçok kişi aralarında Uğur Konuşkan'ın bulunduğu 3 isme vekalet verdi. Yapacağı icra takipleri için vatandaşlardan avans alan, ancak parayı hak sahiplerine ödeme konusunda oyalama taktikleri uygulayan sahte avukat Konuşkan, yaklaşık 15 gün önce davasını aldığı B.K.'da şüphe uyandırdı. Vekalet listesinde bulunan Konuşkan'ın sözde ortaklarını araştıran B.K., 2 avukatın da İzmir Barosu'na kayıtlı olduğunu tespit etti. Avukatları arayan B.K., Uğur Konuşkan ile ilgili bilgi istedi. Avukatların Konuşkan'ın yanlarında bir süre çalıştığını, avukat olmadığını belirtmeleri üzerine dolandırıldığını anlayan B.K. durumu polise bildirdi. Aynı gün, Konuşkan'ın B.K.'yi arayıp bin YTL daha avans istemesi üzerine, polis harekete geçti. B.K.'nin bürosunda numaraları önceden belirlenmiş paraları teslim alan sahte avukat Uğur Konuşkan, suçüstü yakalandı.

Kuşadası Noterliği'nde yapılan incelemede, gözaltına alınan Konuşkan'ın avukat sıfatıyla birçok kişinin vekaletini üstlendiği belirlendi, bu yolla binlerce YTL tutarında avans aldığı anlaşıldı. Polisin ilk etapta ulaştığı 8 kişiden 7'si şikayetçi oldu. Bugün sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edilen Uğur Konuşkan, ‘unvan dolandırıcılığı’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklandı. Konuşkan Söke Cezaevi'ne gönderildi.

SAHTE KAYMAKAM

Kuşadası'nda 2 yıl önce de Kaymakam Ahmet Ali Barış'ın izne çıkmasını fırsat bilen, otellerde garsonluk yapan ve dolandırıcılıktan sabıkası bulunduğu belirlenen Adem Yıldız, kendini stajyer kaymakam olarak tanıtıp 3 gün ilçeyi yönetmişti. Birçok yazışmaya imza atan, tarım ve asayiş konularında toplantılara katılan Yıldız, olayın ortaya çıkması üzerine 27 Aralık 2006'da kaçtığı Erzurum'un Aşkale İlçesi'ndeki Öğretmenevi'nde yakalanmıştı. Yıldız tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olay, hastaneden kaçan bir delinin, kardan yolları kapanan Anadolu kasabasında kaymakam sanılmasını içeren ve Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı ‘Deli Deli Küpeli’ adlı filme de konu olan Cevat Fehmi Başkut'un ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı romanını akıllara getirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!