Kuşadası'na gemi turizmi dopingi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasına gemi turizmi dopingi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 19:55

Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen üç yolcu gemisindeki turistler, ilçe esnafına ikinci bayramı yaşattı.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na sabah saatlerinde Navigator Of The Seas gemisi 3 bin 200, Ocean Princess gemisi bin 200, Ruby Princess gemisi de 3 bin yolcusuyla demirledi. Gemiden inen yabancı turistlerin alışveriş yaptığı ilçe esnafı, ikinci bayramı yaşadıklarını söyledi.
Kuşadası çarşı esnaflarından hediyelik eşya dükkanı sahibi Rıza Yılmaz, ilçenin bayram tatili nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını belirtti. Yılmaz, “Ayrıca limana gelen gemilerdeki yabancı turistler ilçeyi daha da hareketlendirdi” dedi.
Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, “Kuşadası'nın ana dişlisi” olarak nitelendirdiği limanın, ilçede turizm sezonunun erken başlayıp geç bitmesine katkı sağladığını belirterek, “Diğer turizm merkezlerinde 6 ila 7 ay süren turizm sezonu, Kuşadası'nda 10 ay sürüyor. Bu da Kuşadası Limanı'na yanaşan gemiler ve getirdiği yolculardan kaynaklanıyor. Kuşadası ekonomisi ve esnafı ayakta tutan en büyük etken olan Kuşadası Limanı'na daha çok gemi ve daha çok yolcunun gelmesi için her adımın ve tanıtımın yapılması gerekmektedir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!