Kuş gribi şüphesiyle Hilvan'a ekip gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi şüphesiyle Hilvana ekip gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 14:03

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Hilvan İlçesi'nde soğuk algınlığı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin muayenesi için ekip gönderdi.

İl Sağlık Müdürü Doktor Nevzat Yetkin başkanlığında, aralarında uzman doktorların da bulunduğu ekip, Hilvan Kaymakamı Coşkun Açık ile görüşerek, durum değerlendirmesi yaptı. Ardından Hilvan Devlet Hastanesi'ne geçen ekip, soğuk algınlığı ve yüksek ateş şikayeti bulanan hastaları muayene etti. Konuyla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağı kaydedildi.

Bu arada, Hilvan Kaymakamlığı'na başvuran Mehmet Sütpak ve Eyüp Satış, geçen haftadan bu yana evlerinde besledikleri tavukların telef olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Kaymakam Açık, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden bir ekibi, her iki vatandaşın yaşadığı Karacurun Mahallesi'nde incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdi. Sütpak, gazetecilere yaptığı açıklamada, televizyonlarda kuş gribi haberlerini duyduktan sonra paniğe kapıldıklarını, bu nedenle Kaymakamlığa başvurduklarını belirtti.

Mahalledeki hayvan beslenen tüm evlerde, geçen haftadan bu yana bazı kanatlı hayvanların telef olduğunu öne süren Sütpak, ”Mahallemizde vatandaşlar tedirgin” dedi. Sağlık müdürlüğü ekiplerinin bugün, kanatlı hayvanlarda hastalığın görüldüğü iddia edilen Üçüzler Köyü'nde inceleme yapması bekleniyor.

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nin Altınbaşak ve Üçgül köylerinde bazı vatandaşların, köylerinde tavukların telef olduğunu bildirmeleri üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü, söz konusu köylere inceleme yapmak üzere birer ekip gönderdi. Siverek İlçesi Devlet Hastanesi'nde de olası vakalara karşın kriz masası oluşturulduğu bildirildi. Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Mehmet Dede, bugüne kadar ilçede kuş gribi vakasına rastlanmadığını, ancak Hilvan'ın ilçelerine yakın olması nedeniyle, olası vakalara karşı hastanede kriz masası oluşturduklarını söyledi.

“ŞANLIURFA'DA SORUN YOK”

Şanlıurfa Valiliği'nden dün yapılan yazılı açıklamada, Tarım İl Müdürlüğü'ne 27 Kasım 2005 tarihinde, Hilvan İlçesi'ne bağlı bir köyde, tavuk ölümleriyle ilgili bir ihbar geldiği, bunun üzerine aynı gün müdürlüğe bağlı veteriner hekimlerin köye giderek inceleme yaptıkları ve köyde 2 tavuktan numune alınarak, Tarım Bakanlığı laboratuvarına gönderildiği bildirilmişti.

Söz konusu köyde ilaçlama yapıldığı, köyün geçici olarak kordon altına alındığı, ayrıca köye kanatlı hayvanların giriş çıkışlarının yasaklandığı belirtilen açıklamada, “21 günlük kordon süresi sonunda ilgili köyde ve çevre köylerde hastalık tanısı bulunmadığı tespit edildi. Dolayısıyla tavuk vebası ile ilgili Şanlıurfa il genelinde sorun bulunmamaktadır” denilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!