Kuş gribi paniği

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi paniği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuşlardan insana geçen bir grip virüsü, Hong Kong'da altı ay arayla biri 54 yaşında, biri 3 yaşında iki kişinin ölümüne yol açtı.

Kuşlardan geçen grip virüsünün ölümlere yol açması Hong Kong'da panik yarattı. Hastalığın ne kadar yayıldığı anlaşılamadı. Hong Kong'u etkisi altına alan H5N1 gribi ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıktı. Üç yaşındaki bir çocuk virüsü kaparak grip oldu ve öldü. Diğer bir çocuk ise güçlükle kurtarıldı.

Tarihte ilk kez rastlanıyor

Son bir hafta içinde aynı gribe iki kişi daha yakalandı. 54 yaşındaki bir erkek öldü; 13 yaşındaki bir çocuk da şu anda tedavi altında. Önceleri teşhis edilemeyen hastalık ABD'nin Atlanta kentindeki Hastalıkların Önlenmesi Merkezi'nde incelendi. Hong Kong'tan gönderilen tahlil örneklerini inceleyen ABD'li uzmanlar, tarihte ilk kez kuşlardan insana virüs geçtiğini tespit ettiler.

Bol bol egzersiz yapın

Hong Kong Sağlık Müdürlüğü yetkilileri dün, ABD'den gelen uzmanlarla yaptıkları olağanüstü toplantıdan sonra halka, gribe karşı direnç kazanmak için iyi beslenme ve bol egzersiz tavsiyesinde bulundular. Virüsün yayılmasının engellenmesi için ev ve işyerlerinin iyi havalandırılması gerekiyor. Hong Kong'taki üç çiftlikte nisan ayından beri 4 bin 500 tavuğun aynı virüsten öldüğü tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!