‘Kurusıkı’ eylem

Güncelleme Tarihi:

‘Kurusıkı’ eylem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 02:04

İSTANBUL Kartal’daki Üsküdar Caddesi’nde bulunan AK Parti İlçe Binası’na dün 11.15 sıralarında giren silahlı bir kişi etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Umutcan Tosuncu adlı saldırganın, 7 katlı binanın en üst katında gerçekleşen olay esnasında kullandığı silahın kurusıkı olduğu tespit edildi. Saldırgan içeri girdiğinde binada olan AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Beyler Çakır olayı şöyle anlattı: “Elinde silah vardı. Silahla bir arkadaşımızın ayağına doğru ateş etti ama herhalde kurusıkıydı silah. İki tane silahı ve bomba olduğunu söyledi. Binayı boşaltmamızı istedi, arkadaşları aldık dışarı çıktık. Kapının arkasına sandalyeleri koydu. Toplantı odasına girip camları kırarak oraya bir bayrak astı. Neden yaptığına dair bir şey söylemedi.”
İçeridekileri boşaltan saldırgan, daha sonra camlarını kırdığı 2 pencereye üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağı astı. Görgü tanıkları bu sırada saldırganın bir el de ateş ettiğini söyledi. Cama da çıkan saldırgan, çevredekilere seslendi ancak söylediklerinin bir kısmı anlaşıldı. Anlaşılan bölümde “Bu vatan için hiçbir şey yapmıyor, sanki her şeyi o yaptı. Irak’ı dolaştı, Suriye’de dolaştı, her yerde kan akıttı, sıra Türkiye’ye geldi” dedi. Özel harekât timlerinin olay yerine gelmesinin ardından binaya giren polisler, saldırganı gözaltına aldı.

ERDOĞAN

Haberin Devamı

Çözüm Süreci’ne tavır

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AK Parti Kartal ilçe teşkilatına yönelik saldırıyla ilgili Romanya’da şöyle konuştu: “AK Parti’nin Kartal ilçe teşkilatına bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum. Baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Tabii ki bütün bunlar bilinmelidir ki demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durması şarttır diye düşünüyorum. Ben de cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi vereceğiz ve direneceğiz. Hani bunlar siyaset yapacaklardı. Hani bunlar silahları bırakacaklardı. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine gelecek hazırlamaya gayret ettiler.”

DAVUTOĞLU

Demokrasinin kalesiyiz

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kartal İlçe Binası’na düzenlenen saldırıyla ilgili şunları söyledi: “Terör eylemlerinin hedefi eğer AK Parti ise açıkçası bunun sebebi, Türk demokrasisinin son savunma kalesinin AK Parti olmasındandır. Çözüm Süreci ivme kazanmışken provoke edilip, arkasından özellikle mezhep ve etnik ayrımlara dayalı fay hatları harekete geçirilmeye çalışılıyor. Etnik bir problem çözülürse mezhebi problem çıkaralım gibi. Reyhanlı’da bunu yaptılar. Gezi’de bu provokasyonu yaptılar. Şimdi de adalet sarayına saldırarak. Eğer birileri yurtiçine ve yurtdışına bağlantısı olan birileri, bazı istihbarat örgütleri Türkiye’de bir mesele çözülmeye çalışılırken diğer bir meseleyi kaşıyalım diye oyuna kalkışırsa karşılarında kararlı, dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti bulurlar. Biz bu oyuna hiçbir şekilde bu ülkeyi kurban etmeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!