Kurumların yeni rekabet avantajı; crossvision

Güncelleme Tarihi:

Kurumların yeni rekabet avantajı; crossvision
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 12:36

Software AG, iş ile BT (bilgi teknolojileri) arasında uyumu sağlayan, kapsamlı ve yenilikçi çözüm seti crossvision’ı piyasaya sundu. Servis odaklı mimariye (SOA) geçişi kolaylaştıran crossvision, şirketlere, hem mevcut verilerini hızla ve uygun maliyetlerle geliştirme, hem de yeni iş süreçleri yaratma imkanı veriyor.

Haberin Devamı

crossvision’ın temel özellikleri şöyle sıralanıyor:

 

SOA Yönetimi ve Yönetişim: crossvision, başarılı bir SOA için gerekli olan yönetim ve yönetişim yeteneklerini sunuyor; şirketlere iş hedeflerine hızla ulaşmak için gerekli şeffaflığı ve kontrolü sağlıyor.

 

Birleşik Uygulamalar: crossvision, mevcut sistemlere dayalı yeni iş uygulamalarını hızla oluşturmak üzere, ileri düzey AJAX teknolojilerini ve zengin medya kullanıcı arayüzlerinin kolayca yaratılmasını destekliyor.

 

Eski Sistem Modernizasyonu: crossvision, mevcut bir BT ortamını ortadan kaldırmak yerine iyileştirerek, riskleri, masrafları ve arıza sürelerini azaltıyor. Böylece şirketler, yatırımdan hızla geri dönüş alabiliyor. Standart uygulamalar, eski sistemler ve şirket içinde geliştirilen başarılı sistemler dahil bütün sistemler, SOA’nın birinci sınıf bileşenleri olarak ele alınıyor.

 

Haberin Devamı

BPM ve SOA Birleşmesi: crossvision, süreç odaklı bir SOA yaklaşımı sunuyor. Modellemeden süreç iyileştirmesine kadar yeni iş süreçlerinin oluşturulmasını mümkün kılan güçlü bir İş Süreci Yönetimi özelliği içeriyor.

 

Güçlü bileşenler

 

crossvision çözüm seti, bir şirketin gereksinimleriyle, özellikle de görev kritik ihtiyaçlarıyla uyumlu 6 tamamlayıcı bileşen içeriyor.

 

crossvision Application Composer: Kodlardan ziyade modellere dayanarak, mevcut servislerden hızla yeni iş uygulamaları oluşturuyor. AJAX ve BPEL gibi ileri düzey teknoloji ve standartları kullanıyor.

 

crossvision Business Process Manager: Şirket genelinde iş süreçlerinin akışını modelliyor ve koordine ediyor.

 

Haberin Devamı

crossvision Information Integrator: Farklı sistemlerden verileri kullanıcı dostu tek bir ekranda birleştiriyor.

 

crossvision Service Orchestrator: Yüksek değere sahip kurumsal servisleri oluşturuyor ve uyum içinde yönetiyor.

 

crossvision Legacy Integrator: Herhangi bir kayıp ya da değişiklik olmadan mevcut sistemlerden yeni servis ve değerler yaratıyor.

 

CentraSite: crossvision’ın omurgası olan SOA Registry and Repository, kurumsal servisler, politikalar ve süreçler gibi tüm SOA verilerini yönetiyor. Açık standartları ve uyarlanabilir üstverileri destekliyor. Böylece crossvision, tek seferde eşleştirme ve tanımlama süreci ile, herhangi bir SOA verisini destekleyebiliyor.

 

Haberin Devamı

Açık kültür ve tasarım

 

crossvision, sistem bağımsız olup, IBM WebSphere, BEA WebLogic ve JBoss gibi farklı uygulama sunucularını, portal sunucularını ve mesajlaşma veriyollarını destekliyor.

 

crossvision çözüm setinin temelinde işbirlikleri ve ortak, açık yazılım geliştirme desteği bulunuyor. Fujitsu, IDS Scheer ve ILOG gibi firmalarla yapılan stratejik ortaklıklar, crossvision’ın işlevselliğini artırıyor. Bu da müşterilere, önceden entegre edilmiş ve özel ihtiyaçlarına uygun çözümler sağlıyor.

 

Eksiksiz SOA sesteği

 

Software AG, crossvision ile, şirketlere bir SOA stratejisi planlama ve uygulama konusunda yardımcı oluyor. Şirketin yakın geçmişte duyurduğu SOA Competency Center, SOA yaşam çevrimine odaklı değerlendirmeler, en iyi uygulamalar, metodolojiler, şablonlar ve ek ögeler sunuyor.

 

Haberin Devamı

Software AG Türkiye Genel Müdürü Yüce Erim, crossvision’ın arkasındaki temel anlayışı, müşterilerin iş vizyonunu hızla yaşama geçirmek olarak özetliyor ve ekliyor: “Bu vizyonu yaşama geçirmenin anahtarı, kurum genelinde SOA, BPM ve mevcut sistemleri geliştirecek güçlü ürünler sağlamaktır. Bu ürünler, deneyimli SOA danışmanlarınca sunulmalıdır.”

 

crossvision çözüm seti, 2006’nın ikinci çeyreğinde genel kullanıma sunulacak. Modüler bir lisanslama modeli içeren crossvision, müşterilere, ihtiyaçlarına uygun bileşenleri seçme, böylece esnekliği ve yatırımın geri dönüşünü artırma avantajı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!