Kurultay daveti İsmet Paşa'nın vekilini ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Kurultay daveti İsmet Paşanın vekilini ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Komisyon çalışmaları ve salon düzenlemesiyle 28'inci kurultayın mimarı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Topuz, hayatta olan 121 eski CHP milletvekilini, eşleriyle birlikte ‘Şeref konuğu’ olarak kurultaya davet etti. Topuz, eski milletvekillerini bizzat kendisi telefonla arayarak, onayını aldıktan sonra resmen davet etti. Bu görüşmeler sırasında, 1950-60 yılları arasında DP iktidarına karşı CHP Grup Başkanvekili olarak İsmet İnönü ile birlikte mücadele eden Nüvit Yetkin, oldukça duygulandı. Yetkin, ‘‘Rahatsızım, hareket edecek durumum yok. Ama hatırlamanız beni çok duygulandırdı, heyecanlandım. Gönlüm daima sizinle. Sayın Genel Başkana ve hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedikten sonra, ağlamaya başladı.

Kurultaydan diğer ilginç notlar şöyle:

Kurultaya 1200 delege katılacak. Kırıkkale İl Kongresi yapılamadığı için, 8 delege belirlenemedi. Delegesi olmayan tek il Kırıkkale olacak.

Kurultayı aralarında AP, Reuters, DPA, TIME ve KKTC Bayrak TV'nin de bulunduğu 100 civarında basın organı yaklaşık 800 mensubuyla izleyecek. 10 TV kanalını canlı yayın yapmak için hazırlık yaptı.

Yurtdışından Alman SPD'den 3, Avusturya SPÖ'den 2, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu'ndan 3, PES'den 1, Norveç İşçi Partisi'nden 2 ve İsveç'ten 1, KKTC'den 2 olmak üzere toplam 14 konuk Ankara'ya geldi. Ayrıca 49 büyükelçiliğin büyükelçi ve müsteşar düzeyindeki temsilcisi kurultayı izleyecek. Bu yabancı konuklar için salonda ingilizce olarak simültane tercüme yapılacak.

Genel Başkan ve Parti Meclisi için yapılacak seçimlerde şeffaf sandık kullanılacak. Oy pusulası sandığa üstten değil yandan atılacak. Oy pusulası kalın dosya biçiminde kartondan yapılmış kapalı zarflar içinde olacak.

Oy pusulası ise ÖSYM üniversite sınavı tercih formundaki gibi olacak ve katlanmayacak. Oylama işlemi tamamlandıktan sonra oy tasnifi bilgisayarla yapılacak. Böylece sabaha kadar süren tasnif işlemi en fazla 1 saatte tamamlanacak ve seçilen 60 PM üyesi elektronik ekranda görülecek. Çeşitli resim ve afişler dia gösterisiyle perdeye yansıtılacak.

Birinci gün akşam saatlerinde kurultay çalışmasına ara verilerek, salonda konser verilecek. Ayrıca değişik otellerde 6 konferans düzenlenecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!