Kuru yük gemisinde yangın

Güncelleme Tarihi:

Kuru yük gemisinde yangın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2001 00:00


Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi İnceburun mevkiinde, demirli olarak duran Sao Tome Bayraklı kuru yük gemisinde yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Önceki gün Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptıktan sonra Marmara Denizi'ne açılmak isteyen kuru yük gemisi, fırtına nedeniyle İnceburun mevkiine demirledi. Sao Tome Bayraklı ''Nova Maria'' adlı boş kuru yük gemisinde bugün, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangına, ilk etapta Söndüren-4 römorkörü müdahale etti, daha sonra ise Türkiye Denizcilik İşletmelerine (TDİ) bağlı pilot Cevdet Çubukçu adlı römorkörün söndürme çalışmalarına katıldı.

Yetkililer, bölgede seyir halinde bulunan BOTAŞ'a ait Ceyhan-2 adlı römorkörün de söndürme çalışmalarına katıldığını belirttiler.

Öte yandan, Nova Maria adlı geminin yakınlarında, fırtına nedeniyle demirli bulunan Gürcistan Bayraklı ''Sun Set'' isimli 1743 grostonluk geminin, yanan gemideki personeli kendi gemisine aldığı belirtildi.

Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan Ukrayna'nın Novorrossiisk Limanı'na boş olarak gitmekte olan Sao Tome Bayraklı ''Nova Maria'' adlı 77 metre boyundaki kuru yük gemisi, önceki gün Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptıktan sonra, Marmara Denizi'ne açılmak istediği sırada, fırtına nedeniyle İnceburun mevkiinde demirlemişti. (Çanakkale/aa)




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!