Kurtulmuş: “Kalabalık olmasak vatandaş ithal ederlerdi”

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: “Kalabalık olmasak vatandaş ithal ederlerdi”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 15:15

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, tütün ve angus ithaline tepki gösterip, "Allah’tan bu memleket nüfusu kalabalık bir memleket. Bir de Allah vermeseydi, nüfusumuz az olsaydı, bunlar ’Dışardan da vatandaş ithal edelim’ derlerdi" dedi.

Siirt Atatürk Bulvarı’nda partisinin düzenlediği ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı mitingde konuşan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bölgeye yatırım yapılmadığını belirterek hükümeti eleştirdi.

Bölgedeki tütün fabrikalarının kapatıldığını söyleyen Kurtulmuş, "Siirt’te işsizlik sorunu var. Hiçbir gencimiz, geleceğine aydınlık bir şekilde bakmıyor. İş yok, aş yok. Siirt’te insanlar, kardeşlerimiz el arabasında tütün satıyor. Dediler ki Kurtalan’daki Tekel fabrikası niye kapatıldı. Dünyanın en iyi tütününe sahip olan Çelikhan, Adıyaman, Bitlis, ve Kurtalan çevresinde niçin tütün üretimi artık yapılmıyor? Çünkü bizim Ahmetler, Mehmetler, tütün üretmeyecek, elin gavuru Virginya tütününü, dünyanın en kötü tütününü getirip size Philip Morris markasıyla getirip, Marllboro adıyla satacak. Öyle değil midir? Bu Allah’tan reva değildir" dedi.

MÜSLÜMAN MEMLEKETE ANGUS İTHAL EDİLİYOR

Bölgede yaşayan vatandaşların bir çoğunun hayvancılık yaptığını dile getiren Kurtulmuş, ancak son zamanlarda hayvan sayısının buyük oranda düştüğünü anlattı. Batı illerinde yaşayan vatandaşların kurbanlık koyun bulmakta sıkıntı çektiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu bölgede hayvancılıkla insanlar geçiniyordu. Maalesef o kadar kötü bir hayvancılık politikası izlendi ki, çok uzun konuşmaya gerek yok. İlk sefer bu yıl bu Müslüman memlekete kurbanlıklarımızı kesebilmek için angusları ithal eder hale geldik. Siirtliler belki biraz daha hayvan bulmakta daha rahat. Ama Türkiye anguslar olmazsa kurban kesemeyecek noktaya geldi. Niçin bizim Ahmetler, Mehmet hayvancılıkla uğraşmasın. Elin gavurundan hayvanları alalım, satalım. Bizim ki tütünle uğraşmasın, elin gavuru getirsin satsın, bizimki pamukla uğraşmasın elin gavuru getirsin satsın. Biz fabrikalarımızı satalım, işçilerimizi taşeronlaştıralım. Kurtalan’da 130 tütün işçisini kapı önüne koyalım. Ama başkaları istediği gibi satsın, tarımsal ürünler öyle, sanayi ürünleri öyle. Değerli arkadaşlarım şunu söylüyorum, Allah’tan bu memleket nüfusu kalabalık bir memleket. Bunlar burada böyle, ’Nasılsa biz üretmeyelim, dışarıdan getirelim’ diyorlardıya, bir de Allah vermeseydi, nüfusumuz az olsaydı ya, ’Dışardan da vatandaş ithal edelim’ diye dışarıdan vatandaş ithal ederlerdi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!