‘Kürtler özerk Kürdistan istiyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Kürtler özerk Kürdistan istiyor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 18:07

BATMAN’da DTP merkez ilçe kongresine katılan milletvekili Bengi Yıldız, “Kürtler artık özerk Kürdistan, siyasi tutuklulara genel af istiyor, İmralı sistemine hayır diyor” dedi. Konuşma sırasında partililer Abdullah Öcalan posterleri açtı. Kongrede halen cezaevinde tutuklu bulunan DTP Merkez ilçe başkanı Cemalettin Padir yeniden başkanlığa seçildi.

Haberin Devamı

Batman’da DTP’nin Merkez İlçe Olağanüstü kongresi Esentepe dinlenme tesislerinde yapıldı. Kongreye çok sayıda partili katıldı. Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı kongrede konuşan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, “Biz zindanlarda yatmaya hazır bir halkız. Veremeyeceğimiz hiç bir bedel yoktur. Bizi yönetenler, bizi zindanlarda yatırdıkça daha da direneceğimizin farkında değiller. Bizim gücümüzü görmek istemeyenlere Nevroz’da gerekli cevabı verdik. Bu halk meydanlarda demokrasinin en güzel örneğini sergiledi. O yanıt da bu kitlenin demokratik özerk Kürdistan, siyasi tutuklulara af ve İmralı sistemine verilen itirazıydı” dedi.      
 
‘DAĞDAKİLERİ DEĞİL BİZİ BOMBALAYIN’         

Kuzey Irak’a yönelik saldırılara halkın kitlesel tepki gösterdiğini öne süren Yıldız, “Bu halk ‘dağları bombalamaya gerek yok’ diyor. ‘Dağdakiler kardeşlerimizdir, biz buradayız, bizi bombalayın’ diyor. Partimizin il başkanları, üyeleri düşüncelerini açıkladıklarında sayın savcılar hemen dava açıyor. AKP artık Genelkurmay partisi konumuna düşmüştür. Avrupa’nın hiç bir ülkesinde Türkiye gibi üniter bir devlet sistemi kalmamıştır. Ya federal, ya da özerk devlettirler” diye konuştu.

Kongrede uzun süre konuşan Yıldız, zaman zaman elektrik kesintileri nedeniyle zor anlar yaşadı ve bağırarak konuşmak zorunda kaldı. ‘Yasadışı örgüt propagandası yapmak’ suçundan Batman M tipi cezaevinde tutuklu bulunan Cemalettin Padir, tek listeyle aday gösterildiği DTP Merkez İlçe kongresinde 400 delegenin oyuyla yeniden başkanlığa seçildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!