Kürtler Müslüman mı?

Güncelleme Tarihi:

Kürtler Müslüman mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile BDP yöneticilerinin önceki gün gerçekleşen görüşmesine, Merkel’in Dış Politika Başdanışmanı Christoph Heusgen’in “Kürtler Müslüman mı?” sorusu damgasını vurdu.

Almanya Başbakanı’nın, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile önceki gün yaptığı görüşmenin ana konusu, Kürt sorunu ve açılım çalışmaları oldu. Görüşmenin sonunda Heusgen’in, BDP’lilere yönelttiği soru, heyeti hayrete düşürdü.

Yeni deyim: Alman kalmak

Heusgen, BDP’lilere, “Size aptalca gelebilir ama bir şeyi merak ediyorum. Kürtler Müslüman mı?” diye sordu. Şaşkınlıkla önce birbirlerine bakan BDP’liler, önce Heusgen’in şaka yaptığını zannettiler. Ancak Heusgen’in ciddi olarak yanıt beklediğini gören BDP’liler, “Evet Müslümanlar” demekle yetindiler.
BDP’li Uras, konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

“Merkel’in dış politika başdanışmanının böyle bir soru sormasına inanamadık. Alman başdanışman, Türkiye’nin tartıştığı önemli bir mesele hakkında ne kadar bilgisiz olduğunu ortaya koydu. Böylesine önemli bir görevdeki kişinin, konuya vakıf olması ve detayları bilmesi gerekirdi. Bana göre artık ‘Fransız kalmak’ deyimini ‘Alman kalmak’ diye değiştirmeliyiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!