Kurtlar Vadisi, Zane ve Busey'e yaramadı

Güncelleme Tarihi:

Kurtlar Vadisi, Zane ve Buseye yaramadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 18:34

Kurtlar Vadisi-Irak filminde rol alan Hollywood aktörleri Billy Zane ve Gary Busey, Amerikan basınında, ”Amerikan karşıtı” bir filmde rol aldıkları gerekçesiyle eleştiriliyor.

MSNBC televizyonunda Joe Scarborough'un düzenlediği bir programda iki konuk, Zane ve Busey'in bu filmde rol alması konusunu tartıştı. Scarborough, filmde Amerikan karşıtlığı olduğu gibi Musevi bir doktorun, Arap tutukluların iç organlarını çıkarıp uluslararası pazara sattığını ve “anti-Semitizm” (Musevi düşmanlığı) de içerdiğini ileri sürdü.
Programa katılan Katolik Birliği Başkanı Bill Donahue, Zane ve Busey'i, böyle bir filmde rol aldıkları için ağır dille eleştirdi. Scarborough da aynı görüşe katıldı ve “Amerikan askerlerinin öldürülmesine yol açabilecek” böyle bir filmde rol almanın doğru olmadığını savundu. Programa katılan yazar Grady Hendrix ise programın sunucusu Scarborough ve Donahue'nun aksine, ifade özgürlüğünün arkasında yer almamanın Amerikan karşıtı bir tutum olacağını kaydetti.
Hendrix, filmdeki doktorun Musevi olduğuna dair bir işaret bulunmadığını da söyledi.

Programda aktör Zane ve Busey'nin açıklamalarına da yer verildi.

Zane açıklamasında, farklı bir bakış açısıyla anlatılan konunun tartışmalı bir hale gelmesine şaşırdığını ve kendi görüşüne göre filmin “çarpık, ağır ve sert” olduğunu kaydetti. Zane, filme eşlik eden “sağlıklı tartışmaları” takdir ettiğini, ancak bir aktör olarak, ilginç bir karakteri canlandırdığını, siyasi mesaj vermediğini belirtti.

Gary Busey de avukatı aracılığıyla rolünü savundu ve “ifade özgürlüğünü zorla kabul ettireceğimiz bir zamanda mıyız?” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!