Kurtlar Vadisi protestoyla başladı

Güncelleme Tarihi:

Kurtlar Vadisi protestoyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

Türkiye’nin hakkında en çok tartışma yaşanan dizisi Kurtlar Vadisi, "Terör" adlı yeni bölümleriyle dün gece Show TV’de başladı.

Haberin Devamı

Kendilerini "Anarşistler" olarak adlandıran, 10 kişilik bir grup, dizinin ekrana getirilmesini protesto etmek için saat 21.00’de ellerinde meşalelerle Show TV’nin İstanbul Levent’teki binasına geldi. Siyah bir pankart taşıyan grup üyeleri adına Ümit Kara basın açıklaması yaptı. Amaçlarının sansür talebinde bulunmak olmadığını söyleyen Kara, bu tür dizilerin gözünü kırpmadan adam öldürenlerin kahraman olarak sunulmasıyla gündemde kaldığını belirterek, Kurtlar Vadisi’nin katil çeteleri meşrulaştırdığını savundu. Slogan atan grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Bu arada söylentilerin aksine, dizinin içinde MHP’nin reklamı yayınlanmadı. Siyasi partilerden Cem Uzan’ın Genç Parti’sine ait reklamlar dikkat çekti. Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Kurtlar Vadisi dizisine verilecek reklamın geniş kitlelere ulaşacağı iddiasıyla bir reklam ajansının kendilerine, "Reklam verin" yönünde teklifi olduğunu açıklamıştı. Şandır, "Ancak, bu konu konuşulmadı ve henüz karara varılmadı" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

FİLME ERDOĞAN GİTTİ Şandır, başka hiçbir partiye, "Kurtlar Vadisi dizisinde reklamınızı yapalım" önerisi götürülmediğini öğrendiğini belirttikten sonra şunları söyledi: "Şiddetle MHP’yi özdeşleştirme çabası büyük bir haksızlık. ’Kurtlar Vadisi Irak’ filmine Devlet Bahçeli, Mehmet Şandır gitmedi. Ama Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte gitti. Şiddetle, MHP’nin  ilişkisi yok."

ŞİKAYET EDİLDİ Yayınlanmadan önce dizi hakkında çok sayıda şikayet aldığı öğrenilen Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da diziye bir bantla reklam verenler arasındaydı: RTÜK İletişim Merkezi, 441 1 178, www.rtuk.gov.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!