Kurtarmaya gitti depremzede oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurtarmaya gitti depremzede oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Akciğeri ve beli hasar gören, bacağı kırılan Doktor Mert Erkan ’’Gölcük Askeri Hastanesi personeli olanaksızlıklar içinde kusursuz bir çalışma yürütüyordu, hayatımı kurtardıkları için kendilerine müteşekkirim’’ diyor.

Mert Erkan, genç bir doktor. İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü’nde asistan. Marmara'yı sarsan büyük depremde, hastanedeki arkadaşlarından birinin yakınlarının Gölcük'te göçük altında kaldığı haberini aldı. Hemen ertesi gün, devletin henüz meseleye vakıf olamadığı saatlerde yola çıkan pek çok yurttaş gibi, hastaneden arkadaşlarıyla bir grup oluşturup deprem bölgesine koştu.

Arkadaşının yakınlarını yutan enkazın olduğu sokağa girdiklerinde, yerli ve yabancı kurtarma ekipleri iş başındaydı. Onlar kendi enkazlarının başına gittiler. Ekipmanları çok gelişkin değildi; canlı tespit edecek cihazları yoktu. Zaten onlara göre enkaz, içinde canlı olabileceğine dair bir umut vermiyordu.

Nitekim canlı olarak kimseye ulaşamadılar. Sonradan binadan on kadar cesedin çıktığını öğrendi Doktor Mert Erkan. Sonradan öğrendi çünkü, çalışmalarının ikinci gününde, henüz altıncı cesedi çıkarırken, kolonu kaldıran vincin çelik halatı kopuverdi. Ve yukarı kaldırdığı beton blok olduğu gibi, Erkan'ın sırtına indi.

Reanimasyon Servisi’nde

O anda vücudunun ikiye katlandığını anlatan Erkan, Gölcük Askeri Hastanesi'nin personeli tarafından, ancak normal şartlarda Çapa'da yapılabilecek standartlarda bir çalışmayla çok kısa bir süre içinde İstanbul'a ulaştırıldığını anlatıyor.

Ciğerleri ve beli hasar gören, bacağı kırılan Erkan, daha sonra mensubu olduğu İstanbul Tıp Fakültesi'ne getirildi. Yoğun bakımda bir süre kaldı ve hayati tehlikeyi atlattı.

Doktor Erkan şimdi Reanimasyon Servisi’nde, arkadaşı olan doktorlar tarafından itinayla bakılıyor. Meslektaşlarını şükranla anarak o kriz anında ve olanaksızlıklar içinde kusursuz bir çalışma sergilediğini düşündüğü Gölcük Askeri Hastanesi'nin yetkilileri ve personeline müteşekkir olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!