Kurtarma paniği

Güncelleme Tarihi:

Kurtarma paniği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 00:00

Üsküdar’da lodos nedeniyle dengesini yitirip denize düşen genç kadını kurtarırken askerler de boğulma tehlikesi atlattı.

ÜSKÜDAR Salacak Sahili’nde, önceki gün saat 14.00’te meydana gelen olayda, 29 yaşındaki Aysun Pürmüz, başı dönünce şiddetli lodosun da etkisiyle dengesini yitirip denize düştü. Olayı gören Üsküdar Havacılar Lokali’nden 4 asker üniformalarını çıkararak dalgalarla boğuşan Pürmüz’ü kurtarmak için suya atladı. Suyun dibine batmak üzere olan Pürmüz’ü kıyıya çeken askerler uzun süre soğuk suda kalınca yoruldu. Askerler de boğulma tehlikesi geçirdi.

Askerler de boğuluyordu

Pürmüz’ü su üstünde tutan askerlere çevredekiler de yardım etti. Evlerden getirilen çarşaf ve ipler birbirine bağlanarak denizdeki askerlere uzatıldı. Askerlerden biri, "Gücümüz kalmadı. Boğulacağız. Yardıma gelin" diye bağırdı. Çağrılan bir askeri bot ile balıkçı teknesinin gelmesiyle suda boğulmak üzere olan askerler ve Aysun Pürmüz kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Pürmüz, "Yürürken başım döndü. Rüzgár nedeniyle dengemi kaybedip denize düştüm" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!