Kurtaran krokiyi yalanlayan görüntü

Güncelleme Tarihi:

Kurtaran krokiyi yalanlayan görüntü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

Hafize ve Kadriye Başkaya kardeşler üniversite öğrencisi Ender Zini’nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Haberin Devamı

Polislerin hazırladığı krokide kaza yeri yaya geçidinden uzakta gösterildiği için kusuru azalan sürücü serbest bırakıldı. Ancak, aracın kendilerine yaya geçidinde çarptığında ısrar eden kardeşlerin ifadesini kamera kayıtları doğruladı.

KADIKÖY’de kurstan Küçükbakkalköy’deki evlerine dönen Hafize (19) ve Kadriye Başkaya (17) kardeşler, 26 Aralık’ta, Kayışdağı Caddesi’nde üniversite öğrencisi Ender Zini’nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zini’nin kullandığı otomobilin çarptığı kardeşler kazanın, trafik ışıklarının da bulunduğu yaya geçidinde meydana geldiğini söyledi. Sürücü ise yaya geçidinden ileride olduğunu iddia etti. Trafik polisleri S.Y. ile Z.A. raporlarında, kazanın trafik ışıklarının 30 metre uzağında olduğunu yazdılar. Zini’nin de Başkaya kardeşlerin de kusurlu olduğunu belirten polisler, rapora uygun kroki de çizdi. Aynı yönde ifade veren Zini, sorgusundan sonra serbest kaldı. Kaza sonucu günlerce yatağa mahkûm olan ve psikolojisi bozulan Başkaya kardeşler, kazanın ışıklarda olduğu konusunda ısrar etti. MOBESE arızalı olduğu için kayıtlara ulaşılamadı. Avukat Turgay Özcan ile kızların babası Muzaffer Başkaya, görgü tanığı ararken, çarpma anını kaydeden kamera kayıtları buldu. Görüntüler kazanın, yaya geçidinin üzerinde olduğunu ortaya çıkardı.

Hasarı bile ödetebilirlerdi

Kurtaran krokiyi yalanlayan görüntü


Turgay Özcan, sadece sürücü beyanıyla hazırlanan tutanağın tarafsız soruşturma adına büyük bir kusur olduğunu söyledi. Özcan, “Kızlar ölseydi ve bu işin üzerine gitmeseydik, bu soruşturma bu tutanakla yürür, yargılama biter. Aile belki de otomobilin hasarını ödemeye bile mahkûm edilirdi. Polisler işlerini savsaklamış ve gerektiği gibi yapmamıştır. Suç duyurusunda bulunacağız, İçişleri Bakanlığını da göreve çağırıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!