Kürtajcı doktora suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Kürtajcı doktora suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 09:27

İZMİR'in Urla İlçesi, Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Doktor M.Ö.A. 5 aylık hamile, 25 yaşındaki Şükran Arıkan'a, kürtaj yapmak isterken polis tarafından süçustü yakalandı. Doktor M.Ö.A. ile birlikte kürtaj için araçılık yapan Emekli Albay, M.A., ve genç kadının birlikte yaşadığı ve çocuğunun babası olduğu ileri sürülen Emekli icraa Müdürü B.Ö.'de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Urla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e dilekçe ile baş vuran Şükran Arıkan özel muhayenesine gittiği Doktor M.Ö.A.'nın karnındaki 5 aylık bebeği 5 bin YTL karşılığında kürtaj yapıp alabileceğini söyledi. Genç kadını şikayeti üzerine savcı, olayı polise aktardı. Urla İlçe Emniyet Müdürü Müjdat Karagöz'ün yönetteği operasyonla Urla Asayiş Şube ekiplerin Doktor M.Ö.A'nın muayenesinin etrafında tedbir aldı. Kürtaj olmak için Arıkan, önceden seri numaraları alınmış paralarla ve arkadaşı gibi davranan kadın polis memuru ile muayenehaneye girdi. İçeriden gelen sinyal üzerine ekipler dün saat 17.00 sıralarında muayenehaneye şok baskın düzenledi. Doktor M.Ö.A., Şürkan Arıkan'a kürtaj yapmak isterken yakalanarak gözaltına alındı.

Polis, ayrıca kürtaj olayında aracılık yapan Emekli Albay M.A. ile birlikte yaşadığı ve bebeğin babası olduğu ileri sürülen 55 yaşındaki emekli icra Müdürü B.Ö. de gözaltına aldı. Doktor M.Ö.A., alınan ilk ifadesinde “Çocuğa ilaç verip öldürecektim. Ardından anne karnından alacaktım” dediği belirtildi. Dr. M.Ö.A'nın, tam donanımlı muayenesinde, haftada 3 kürtaj yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 3 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!