Kürtaj skandalı mağduru Nuray öldü

Güncelleme Tarihi:

Kürtaj skandalı mağduru Nuray öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2005 00:00

Ankara’daki özel Fatih Hastanesi’nde eksik kürtaj yapılması sonucu evinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tutulan 33 yaşındaki Nuray Günaydın yaşamını yitirdi.

Almanya da hamile kaldıktan sonra, eşi istemediği gerekçesiye 4 aylık çocuğunu aldırmak için Türkiye’ye gelen Nuray Günaydın, Ankara’daki Fatih Hastanesi’nde doktor Hulusi Soylu tarafından ameliyata alındı. Yapılan kürtaj sırasında rahminde cenin parçası bırakılan ve çocuğun sadece kolunun alındığı ortaya çıkan Nuray Günaydın, taburcu edilerek baba evi Kırıkkale’ye gönderildi. Kırıkkale’de aniden sancılanan Nuray Günaydın, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ameliyat edilerek rahmindeki cenin parçaları alınan Günaydın, doktorların tüm çabasına rağmen yoğun bakımdan çıkamadı ve dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Kızının ölümü ile baba Süleyman Dursun ve kardeşi İlhan Dursun yıkıldı. Baba Dursun, ‘Önce çocuğumuzun cenazesini kaldıralım, daha sonra suçlular adalet önünde hesap verecekler’ dedi.

Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı olay hakkında soruşturma başlatırken, kürtajı yapan Dr. Hulusi Soylu, cezasını çekmeye razı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!