Kurşun sesi duydunuz mu

Güncelleme Tarihi:

Kurşun sesi duydunuz mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

İzmir polisi parkta kaydıraktan kayarken maganda kurşunu kurbanı olan Umut’un katilinin peşinde. 250 polis bölgede kapı kapı dolaşıp “Kurşun sesi duydunuz mu” diye soruyor. Olayla ilgili 800 polis çalışıyor.

Haberin Devamı

KARABAĞLAR General Asım Gündüz Parkı’nda bir kaydırak, bir salıncak birkaç tane de spor aleti var. Umut Ceylan polisin deyimiyle “hızı kesilmiş ölü kurşun” isabet ettiğinde, arkadaşlarıyla kaydırakta “köpekbalıkçılık” oynuyormuş. Umut’un arkadaşı Özlem Yılmazer yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben kaydırağın tepesindeydim. 5-6 arkadaştık. Umut sırtı dönük, kaydırağa tırmanır biçimdeydi. Birden omzunun acıdığını söyledi. İleride bankta oturan annesine ‘Anne omzum acıyor. Bana bir şey oldu’ diye koşmaya başladı. Daha önce de bu kaydıraktan düşüp kolunu kırmıştı. Ama annesinin kucağına gittiğinde orada yığıldı. Hepimiz bu parktan korkuyoruz artık. Sokağa çıkmak istemiyoruz.”

500 metreden ateşlenmiş

İzmir’de 250 polis tüm çevreyi kapı kapı dolaşıp, “Kurşun sesi duydunuz mu?” diye soruyor. Olayla ilgili 800 polis görevli. İhbarları değerlendiriyor. Parkta adli tıp uzmanıyla, olay anının nasıl olmuş olabileceğini araştırıyor. Uzmanlar, Umut’a isabet eden kurşunu, “hızı kesilmiş ölü kurşun” olarak nitelendiriyor. Yaklaşık 500 metre mesafeden ateşlenmiş ve artık hızını kaybettiği bir anda Umut’a isabet ettiği ihtimalinin üzerinde duruluyor. Çok uzaktan gelmiş olma ihtimali ise düşük bulunuyor. Kurşun sıyırıp geçmemiş, minik Umut’un bedenine saplanıp kalmış. Polis, o gece mahalleye yakın bir yerde düğün olduğu için, havai fişek sesinin vatandaşların aklını karıştırmasının işlerini zorlaştırdığını söylüyor. İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman, eski çocuk şube müdürü. Çocuklarla ilgili konulardaki hassasiyetiyle biliniyor. O da ekiplerin başından ayrılmıyor.

Haberin Devamı

800 polis arıyor

İZMİR Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın talimatıyla alarma geçen poliste, olayla ilgili çalışanların sayısı 800’e yaklaştı. Gelen ihbarlar doğrultusunda, şüpheli 5 eve savcılık izniyle baskın yapıldı ancak bir sonuç elde edilemedi. Emniyet Müdürü Ali Bilkay, “Özellikle o bölge ve yakın çevresinde oturan kişilerin, duyarlılık göstererek ihbarda bulunmalarını bekliyoruz” dedi. Umut Ceylan’ın ailesinin en büyük destekcilerinden birisi de, torununu 2003’te Foça’da yine maganda kurşunuyla kaybeden Ali Stair Girimason’un Avukat dedesi Tuncay Eşsizhan oldu.

Haberin Devamı

O katili bulun

UMUT Ceylan annesi Gülhan Ceylan, “O katili bulun” diye yetkililere çağrıda bulundu. Doğduğu günden beri oğlunu “Umut Ağabey” diye sevdiğini söyleyen Baba Ufuk Ceylan da “Televizyondan izlerken başına bu tür olaylar gelen aileler için üzülürdük. Biz de o acıyı yaşadık

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!