Kurayla temizlik işçisi oldular

Güncelleme Tarihi:

Kurayla temizlik işçisi oldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 13:15

Adana'da, okullara geçici kadroyla alınacak 39 bakım ve temizlik görevlisi, başvuran 293 kişi arasından kurayla belli oldu.

Haberin Devamı

 6 aylık iş için kuradan adı çıkanlar sevinçten havaya uçarken, adı okunmayanlar hayal kırıklığı yaşadı.

Başbakanlığın işsizliği azaltmak için hayata geçirdiği Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde, merkez Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 39 okulda 6 ay görev yapacak görevli için Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) talepte bulundu. Yüreğir'de oturan kadın ve erkeklerden başvuruları alan 293 kişi, İŞKUR'a bu iş için başvurdu. Başvurunun talepten fazla olması üzerine 39 kişi kurayla belirlendi.

Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi'nde noter huzurunda yapılan çekiliş sırasında, işsiz vatandaşlar, adlarının çıkmasını heyecanla bekledi. Yerlerinde duramayan vatandaşlardan adları okunanlar çığlık atıp, yakınlarına sarılarak sevinçlerini paylaştı. Kuralar çekildikçe kimileri üzüldü, kimileri ise 6 aylığına da olsa iş bulduğuna sevindi. Sonuna kadar bekleyip, adları okunmayanlar da hayal kırıklığı yaşayarak, hüzün içerisinde salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, okullarda hizmetli ve temizlik elemanı eksikliği bulunmasından dolayı İŞ-KUR'a başvuru yaptıklarını kaydetti. Özdemir, "39 okula 6 aylık dönem boyunca çalışacak elemanlar alacağız. Başvuru çok fazla olduğundan haksızlık yapmamak için noter huzurunda kurayla belirlemeye çalıştık. Kazananlar okullarda temizlik ve bakım görevlisi olacak. Çalışanlara asgari ücret verilecek ve sağlık sigorta primleri yatırılacak" dedi.

Kurada adının okunmasıyla mutluluktan havaya uçan 30 yaşındaki Hüseyin Seyhan, aynı yerde iş umuduyla bekleyen, ancak adı okunmayınca hayal kırıklığı yaşayan kardeşi Elif Seyhan'a sarılıp, onu teselli etti, kendi sevincini ise paylaştı. 6 yıldır işsiz olduğunu belirten Seyhan, "Yıllardır iş arıyorum, bulamıyorum. İşsiz olduğum için evlenemiyorum. Bilgisayar sertifikam var, silahlı güvenlik kursunu bitirdim ama hiçbir yere alınmadım. İlk defa şans yüzüme baktı. 6 ay çalışıp yeniden işsiz kalacağız ama bu krizde, bu işsizlikte 6 aylık iş de bize yeter. Keşke daha uzun çalışabilseydik. Buraya çocuğuyla gelip iş umudu için bekleyenler var, evine ekmek götüremeyen evli insanlar var. Ben mutlu olabilirim ama 293 kişi içinden 39'unu seçtiler, diğerleri mutsuz. Onların mutsuzluğu Türkiye'nin mutsuzluğu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurada adı çıkan yeni evli 25 yaşındaki Fidan Yıldırım da, 2 yıl önce konfeksiyon atölyesinden çıkartılarak işsiz kaldığını, bu iş için de son gün başvurduğunu belirterek, "Kurada ismim çıktığı için çok mutluyum, çok sevinçliyim. Eşim de işsizdi o da yeni iş buldu. Bu ay bizim şanslı ayımız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!