Kundakçı, döner yerken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kundakçı, döner yerken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 15:53

Almanya'nın Bremen kentinin Türk mahallesi olarak bilinen Gröpelingen semtinde aynı cadde üzerinde bulunan, çoğunlukla göçmenlerin oturduğu iki binayı kundaklayarak onlarca kişinin hayatını tehlikeye atan, akli dengesi bozuk 22 yaşındaki Alman'ın, ekmek arası döner yerken yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Gröpelingen Heerstrasse üzerindeki 231 ve 368 numaralı binaların kapılarını tekmeyle kırıp içeriye benzin dökerek ateşe veren Alman genci, yakındaki bir binanın eşiğine oturmuş, elinde döner ekmek yerken yangını seyrettiğini gören görgü tanıkları tarafından teşhis edildi.

İKİ BİNAYI YAKTI DÖNER YERKEN YAKALANDI / FOTO GALERİ

Üzerinde eşofman bulunan zanlı, gözaltına alındı.

Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer, düzenlediği basın toplantısında, zanlının kundaklama ve oto hırsızlığı suçlarından sabıkası bulunduğunu ve adli tıbba sevk edildiğini açıkladı.

Maeurer, “Kundaklamaları duyunca yabancı düşmanı motifle işlenmiş bir saldırı olduğunu düşündük önce. Ancak zanlının özgeçmişinde buna ilişkin bir ize rastlamadık. Kundakladığı binaları rastgele seçtiğini düşünüyorum. Ama araştırmalarımız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Maeurer, zanlının susma hakkını kullanarak polise ifade vermeyi reddettiğini açıkladı.

ÇARŞAF VE BATTANİYELER HAYAT KURTARDI
Ateşe verilen ilk binada ikisi Türk aile olmak üzere 20, diğerinde de 30 kişinin yaşadığını belirten polis, bina sakinlerinin yangını çabuk fark ettiklerini ifade etti.

Binaların giriş katlarını alev ve duman sardığı için ikinci katta oturanların birbirine bağladıkları battaniye ve çarşaflarla pencereden kendilerini aşağıya sarkıtarak hayatlarını kurtardıklarına işaret eden polis, "Birinci katta oturanlar pencereden atlayarak kurtulurken, üst katlarda oturanları itfaiye tarafından tahliye edildi" dedi.

Kundaklanan binadan önce balkona çıkıp, oradan da uzatılan merdivenle aşağıya inerek kurtulan Emin Kerem ve Bilal Bilmez, “Allah korudu bizi. Aksi takdirde çok büyük bir facia yaşanırdı” dediler.

Evleri oturulmaz hale gelen bina sakinleri şimdilik yakınlarının yanına yerleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!