Kültür ve Turizm Bakanı Günay Brezilya'da gitti

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Brezilyada gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 11:32

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, BM Habitat ile Refik Hariri Vakfı tarafından bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen “Refik Hariri UN-Habitat Anı Ödülü”nü, Başbakan Erdoğan adına almak ve BM Habitat Dünya Kentsel Forumu'na katılmak üzere Brezilya'ya gitti.

Günay, Esenboğa Havalimanı'nda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Habitat'ın Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde insan yerleşimleri üzerine 5. Genel Kurul toplantısın 22-26 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Habitat'ın 2. toplantısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman 1996'da tarihinde İstanbul'da yapıldığını anımsatan Günay, şöyle devam etti: “Türkiye'de yapılan toplantıların Habitat'ın tarihinde önemi bir yeri var. Sayın Başbakanın o zamanki ilgisi, arkasından yerel yönetimlerde ve merkezi yönetimde sürdürdüğü başarılar, çevre, insan yerleşimlerine ve barışçı politikalara verdiği önem ve bu alanda sürdürdüğü liderlik vasıfları nedeniyle, Habitat'ın bir süreden beri uygulamakta olduğu “Refik Hariri UN-Habitat Anı Ödülü” bu yıl başbakanımıza verilecek.”

22 Mart'ta Rio de Janeiro da bir ödül töreni yapılacağını belirten Günay, ayrıca Kültür ve Turizm bakanları ile de ayrı ayrı görüşmelerde bulunacağını bildirdi.

BREZİLYA İLE TURİSTİK VE KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ

Brezilya'nın Latin Amerika'nın en büyük ülkelerinden birisi ve 200 milyona yakın bir nüfusu olduğuna işaret eden Günay, 10 bin doların üzerinde kişisel gelirleri olduğunu ve bu ülkeyi “büyük potansiyel” olarak gördüklerini ifade etti.

Coğrafi konum itibariyle 'dünyanın öteki ucunda' olduğu için Türkiye ile ilişkilerin olması gereken düzeyin biraz altında bulunduğunu belirten Günay, gelecek yıl Sao Paula'da bir kültür ve turizm müşavirliği açmayı planladıklarını söyledi. Böylece Türkiye'yi daha çok tanıtma anlamında girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Günay, şunları kaydetti: “Sayın Başbakan da galiba Mayıs ayının sonlarında Brezilya'ya gidecek. Brezilya'ya ziyareti mükerrer olmasın diye bu geziyi ben üstlenmiş oldum. Sayın Başbakanın ziyareti sırasında da açılışını kendisinin gerçekleştireceği Türkiye'nin tarihi zenginliklerini kültür ve sanat dünyamızı, tarihimizi ve mimarimizi tanıtmayı planlayan bir sergi açılışını planlayoruz. Bunun ön görüşmelerini de yapacağım. Yararlı bir gezi olacağını düşünüyorum. Perşembe günü (25 Mart) döneceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!