Kültür Bakanı Talay: Devlet sanatı desteklemelidir

Güncelleme Tarihi:

Kültür Bakanı Talay: Devlet sanatı desteklemelidir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Artist 97 7. İstanbul Sanat Fuarı önceki gün açıldı. Açılışını Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın yaptığı fuara, Fransa, İtalya, İsveç ve Avusturya'dan yedi galerinin yanısıra Türkiye'den de 70 galeri ile çok sayıda yan kuruluş katılıyor. Fuar boyunca 84'ü yabancı toplam 364 sanatçının 1200 yapıtı sergilenecek.

Kültür Bakanı Talay açılış konuşmasında, fuarı düzenleyen Tüyap'ı, Türk sanatının dışa açılmasına yönelik politikaları nedeniyle kutladı. Talay konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Her devletin politikası sanatı desteklemelidir. Bu bazen aksamıştır. Devlet sanat yapmaz ama sanatçının önünü açabilir. Türkiye her yönüyle büyüyen, gelişen ve dışa açılan bir ülke. Serbest sektör her geçen gün sanata daha çok yakınlaşıyor’’

Bakan Talay, açılışa katılan Şakir Eczacıbaşı, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Tamer Başoğlu ve Doğan Hızlan'la beraber fuarı gezdi. ARTİST'97, 5 Ekim'e kadar Tüyap Tepebaşı İstanbul Sergi Sarayı'nda izlenebilecek.

Fuarın bu yılki onur ödülleri ressam Nuri İyem, sanat eleştirmeni Kaya Özsezgin ile plastik sanatlar yazınına katkıları nedeniyle Yapı Kredi Yayınları ve plastik sanatlara katkıları nedeniyle de İş Bankası'na verildi.

İstanbul Sanat Fuarı, kapsamında, resim alanında eğitim gören genç yetenekleri desteklemek amacıyla düzenlenen 3. Genç Sanatçılar Yarışması da sonuçlandı. Ergin İnan, Kemal İskender, Özer Kabaş, Doğan Paksoy, Kıymet Giray, Lütfiye Kalaycı ve Yahşi Baraz'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, Aksel Zeydan Göz, 300 milyon değerindeki birincilik ödülünün sahibi oldu. 200 milyonluk ikincilik ödülünü Yonca Kırklı, 150 milyonluk üçüncülük ödülünü de Neslihan Sözügeçen kazandı. Erhun Şengül, Can Aytekin ve Zeynep Akgün'ün çalışmaları da mansiyonla ödüllendirildi.

FUARDA BUGÜN

Bugün 12.00- 13.00 saatleri arasında Evin Sanat Galerisi'nde, 2000 yılında Almanya'da yapılacak olan Dünyada Avrupa, Avrupa'da Dünya konulu resim sergisi ile ilgili tanıtım toplantısı var. Wolfgang Becker ile Bernhard Lüthi, Almanya'da Çağdaş Türk Resmi projesini anlatacaklar.

Haşim Nur Gürel'in yöneteceği İş Dünyası va Sanat konulu panel ise 16.00'da başlıyor. Panele Melih Mekik, Ahmet Arkan ve İnci Bengiserp konuşmacı olarak katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!