'Kuleli Askeri Lisesi müze olabilir' iddiasına Bakanlık'tan yanıt

Güncelleme Tarihi:

Kuleli Askeri Lisesi müze olabilir iddiasına Bakanlıktan yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 11:26

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile Topkapı'da İç Tedarik Komutanlığı'nın depo olarak kullandığı tescilli binalar dışındaki herhangi bir yapı konusunda henüz bir talep ve görüşme yapılmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, basın yayın organlarının bugünkü sayılarında, “Kuleli Askeri Lisesi Müze Olabilir” başlığıyla yer alan haberlere ilişkin açıklama yapılması gereğinin duyulduğu belirtildi.

Haberlerde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a atfen “Genelkurmay'dan tescilli yapıları istedim. Prensipte anlaştık” ifadesinin yer aldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile Topkapı'da halen İç Tedarik Komutanlığı'nın depo olarak kullandığı tescilli binalar konusunda bir görüşme yapılmıştır. Bunun dışında, herhangi bir yapıya ilişkin Bakanlığımızın henüz bir talebi olmamıştır. İstanbul'da kültür ve turizm alanında değerlendirilebilecek kamu kullanımdaki tescilli yapıların envanter çalışması devam etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!