Kuğulu geçitleri 24 Mart'ta açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kuğulu geçitleri 24 Martta açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 13:55

Kuğulu Alt Geçitleri, 7 aylık bir çalışmanın ardından 24 Mart Cumartesi günü saat 18.00’da İbrahim Tatlıses konseriyle hizmete açılacak.

Haberin Devamı

Tatlıses konserinin ardından açılışa katılanlar, saat 21.30’da oynanacak Yunanistan-Türkiye milli maçını Kavşakta kurulacak dev ekranda izleyebilecekler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, açılışa ilişkin yaptığı açıklamada, kavşağın açılışının Çankaya Belediyesi’nin durdurma kararı nedeniyle 1,5 ay geciktiğini ileri sürdü. Gökçek, “Elçiliklerle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle de çalışmalar 5 ay sürdü. Kavşakla ilgili son olarak elimize yeni bir durdurma kararı geldi. Allah'tan çalışmaları bitirdik. Kavşağın açılışına tüm Ankaralıları davet ediyorum. O gün sevinenler alkışlayacak, engelleyenler üzülecek” dedi.

“TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Kavşak’ta 3 tane tünel bulunduğunu, Cinnah ve Protokol Yolu tünellerinin Atatürk Bulvarı’nda birleşerek ‘Kuğulu 1 Alt Geçidi’, Atatürk Bulvarı’ndaki alt geçitin ise ‘Kuğulu 2 Alt Geçidi’ ismini aldığını ifade eden Gökçek, Atatürk Bulvarı üzerindeki bütün büyükelçiliklerin yapılanlardan memnun olduğunu öne sürdü.

YENİ TRAFİK DÜZENİ NASIL OLACAK?

Kavşakta ulaşımın çok yönlü olarak rahatlayacağını ve yayaların da düşünülerek, sinyalizasyonlar sayesinde, vatandaşların da rahat bir biçimde kavşağı kullanabileceklerini kaydeden Gökçek, kavşakta yeni trafik düzenlenmesi yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin “ankara-bel.gov.tr” adresli internet sitesinde de yol haritasının ayrıntılı bir biçimde gösterileceğini belirtti.

Kuğulu Kavşağının açılmasıyla bölgede yapılan trafik düzenlemesi şöyle:

“Cinnah Caddesi Atakule istikametinde, Çankaya Caddesi’nin Atakule ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümü Atatürk Bulvarı istikametinde ve Atatürk Bulvarı’nın Çankaya Caddesi ile Kuğulupark Kavşağı arasında kalan bölümü Kuğulupark istikametinde daha önce düzenlendiği şekilde trafik akışı tek yönlü olarak sağlanacak.

Atakule istikametinden gelip, Tunalı Hilmi Caddesi yönüne gidecek sürücüler Çankaya Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nı kullanarak tünele girmeden tünelin solunda bulunan yan yolu takip ederek Polonya Caddesi’nden Tunalı Hilmi Caddesi’ne geçebilecekler.

Kuveyt Caddesi’nde de trafik akışı Şili Meydanı ve Kuğulupark istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak ve her iki tarafına park yasağı getirilecek olup, sürücüler buradan;

- Sağa dönerek Cinnah Caddesi’ni takiben, Atakule istikametinde,

- Sola dönerek Akay Kavşağı ve Kızılay istikametinde,

- Tek yönlü olan Polonya Caddesi’ni kullanarak sağa İran Caddesi’ne, sola ise Tunalı Hilmi Caddesi’ne geçebilecekler.

Güvenlik Caddesi’nin;

-Nevzat Tandoğan Caddesi ile Mesnevi Sokak arasında kalan bölümünde trafik akışı Mesnevi Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Nevzat Tandoğan Caddesi ile Havuzlu Sokak arasında kalan bölümünde trafik akışı Havuzlu Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup; adı geçen caddenin her iki tarafına park yasağı getirilmiştir.

Havuzlu Sokak’ta trafik akışı Atatürk Bulvarı istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

İran Caddesi’nin Arjantin Caddesi ile Turan Emeksiz Sokak arasında kalan bölümü (ABD Elçi Evi arası) Çankaya Caddesi istikametinde tek yönlü olarak düzenlendi

Turan Emeksiz Sokağın;

-İran Caddesi ile Atar Sokak arasında kalan bölümü (Çankaya Caddesi yönü) Atar Sokak istikametinde tek yönlü,

-Halıcı Sokak ile Atar Sokak arasında kalan bölümde ise trafik akışı yine Atar Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

Atar Sokağın Turan Emeksiz Sokak ile Arjantin Caddesi arasında kalan bölümünde, trafik akışı Arjantin Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

Arjantin Caddesi’nde trafik akışı İran Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup adı geçen caddenin her iki tarafına park yasağı getirildi.

İran Caddesi’nden Tahran ve Arjantin Caddelerine yapılan refüj düzenlemesiyle sola dönüş yasaklanmış olup, bu yöne gitmek isteyen sürücüler Turan Emeksiz Sokağı takiben Atar Sokak’tan Arjantin Caddesi’ne geçiş yapabilecek. Ayrıca Arjantin Caddesi’nden sola dönüş yapılarak İran Caddesi’ni takiben Çankaya Caddesi istikametine gidilebilecek. Ancak, Tahran Caddesi’nden İran Caddesi’ne sola dönüş yapılamayacak.

Kennedy Caddesi’nin Atatürk Bulvarı bağlantısı, Atatürk Bulvarı istikametinde tek yönlü olarak taşıt trafiğine açılacak olup, Tunalı Hilmi Caddesi yönünden gelen sürücüler,

-Sola dönerek Cinnah Caddesi ve Gaziosmanpaşa yönüne gidebilecekler

-Güvenlik Caddesi istikametinde tek yönlü olan Nevzat Tandoğan Caddesi’ne geçerek Ayrancı ve Dikmen istikametinde gidebilecekler

-Sağa dönerek, Kızılay, Ümitköy ve Eskişehir istikametinde gidebilecekler.

Atatürk Bulvarı ile Güvenlik Caddesi arasında yer alan diğer bazı sokaklarda da trafik akışında yeni düzenlemeler yapıldı.

Bu sokaklar;

-Yeşilyurt Sokak’ta trafik akışı Cinnah Caddesi’nden Kuzgun Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi,

-Kuzgun Sokak’ta trafik akışı Mesnevi Sokak’tan Kuveyt Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

-Güneş Sokak’ta trafik akışı Yeşilyurt Sokak’tan Kuveyt Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Katip Çelebi Sokak’ta trafik akışı Cinnah Caddesi’nden Atatürk Bulvarı istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak

-Bükreş Sokak’ta trafik akışı Atatürk Bulvarı’ndan Cinnah Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Fatma Aliye Sokak’ta trafik akışı Farabi Sokak’tan Bükreş Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Kilis Sokak’ta trafik akışı iki yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

-Göreme Sokak’ta trafik akışı Cinnah Caddesi’nden Katip Çelebi Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Budak Sokak’ta trafik akışı Turan Emeksiz Sokak’tan Arjantin Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!