Küçük Leyla ünlü modacı Lauren'in modeli oldu

Güncelleme Tarihi:

Küçük Leyla ünlü modacı Laurenin modeli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2001 00:00

Haberin Devamı

Ünlü modacı Ralph Lauren, başta ABD olmak üzere, çeşitli ülkelerde piyasaya sürülen sonbahar-kış çocuk giysilerini tanıtmak için, Leyla Gülergün adlı Türk çocuğunu seçti. Ralph Lauren, manken olmak için kendisine başvuran binlerce model arasından aralarında Leyla'nın da bulunduğu 6 çocuk seçti.

İlkokul birinci sınıf öğrencisi Leyla'yı, üstünde Ralph Lauren-Polo markalı giysilerle gösteren reklam fotoğrafları, Bloomingdale's, Lord and Taylor, Macy's, Feline gibi dev mağaza zincilerinde sergileniyor. Reklam fotoğrafları, küçük Leyla ile aynı boyutta.

İngiltere'de tekstil öğrenimi yaptıktan sonra, 20 yıl önce ABD'ye göç eden ressam Sıtkı Gülergün, kızı Leyla'nın seçilmesini şöyle anlattı:

BİNLERCE ADAY

‘‘Eşim Helaine, Ralph Lauren'de tasarımcı olarak çalışıyor. Ben de Ralph Lauren markalı ipek eşarpların dizaynlarını hazırlıyorum. Şirket içinde çocuk modasını lanse edecek modeller arandığını duyunca Leyla'nın resimlerini seçim kuruluna gönderdik. ABD'nin çeşitli kesimlerinden binlerce çocuğun resmi elemelerden geçti. Kızımın da dahil olduğu altı çocuk modeli, Ralph Lauren seçti. Geçen mart ayında Manhattan'ın gözde muhitlerinden Chelsea'de iki gün süreyle fotoğraf çekimine katıldı. Bu çekimlerden sonra hazırlanan dev resim ve posterler, şimdi en lüks mağazalarda teşhir ediliyor.’’

500 DOLAR ALDI

Yedi yaşında modellik yapan Leyla'ya 500 dolar ücret ödenmiş. Çok artistik, fotojenik ve sevimli bir görünüme sahip olan küçük model Leyla, Christine Aguilar, Britney Spears gibi genç şarkıcıların hayatını ezbere biliyor. Ama moda dünyasında tek bir mankenin bile adını bilmiyor.

BABANIN HAYALİ

Chappaqua'da yaşıyan ressam Sıtkı Gülergün, Clinton ailesi aynı kentte ev satın alınca, Hillary Clinton'a Chappaqua Müzesi'nde sergilenmek üzere yağlı boya resmini yapmak istediği belirten bir mektup yazdığını söyledi. Sıtkı Gülergün, ‘‘karım, bir toplantıda Bayan Clinton'a mektubu verdi. Ardından Beyaz Saray'dan gelen bir yanıtta, Hillary Clinton'ın seçim kampanyası bittikten sonra kendisiyle temas etmem istendi. Tekrar yazdım, yakında olumlu bir cevap alacağımı sanıyorum’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!