Küçük İskender ‘Sözünü Sakındı’!

Güncelleme Tarihi:

Küçük İskender ‘Sözünü Sakındı’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 10:10

'Bu tatsız ve çirkin konuyla ilgili hiçbir şey söylemiyoruz'

Haberin Devamı

Şair Küçük İskender ‘Sözünü Sakınmadan’ söyleşi dizisinin Eylül ayı konuğu olarak İstanbul Modern bahçesinde ‘dost’larıyla buluştu. Usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş'in konuğu olan Küçük İskender sıra dışı edebiyatını anlattı.

Söyleşi öncesi bir internet sitesinde hakkında yayınlanan haberlerle ilgili olarak soruları cevapsız bıraktı. Küçük İskender, "Bu tatsız ve çirkin konu ile ilgili hiçbir şey söylemiyoruz" diyerek tepkisini belli etti.

KÜÇÜK İSKENDER'İN SÖYLEŞİSİNDEN BİR KESİT / WEB TV

 

“DOĞUM GÜNÜMDE ÖLÜNÜR MÜ”

Söyleşiye yakın zamanda kaybettiğiniz Seyhan Erözçelik anısına şiirlerinden birini okuyarak başlayan Küçük İskender Edip Cansever hayranlığından bahsetti.Küçük İskender, Cansever'in şiir kitabını ilk kez eline aldığında ‘böyle şiir yazılmaz’ diyerek kitabı duvara çaktığını anlattı ve devam etti; 'Ancak Cansever’in şiirlerini ilerleyen yıllarda anladım ve mutlaka tanışmak istedim. Sözleştiğimiz gün öncesi Cansever vefat etti. Ama vefat ettiği gün benim dogum günümdü.' dedi.

Haberin Devamı


‘BEN MARJİNAL DEĞİLİM’

Şair kendisine yıllardan bu yana söylenen ‘Marjinal Şair’ tanımlamasının doğru olmadığına da değindi. “Memlekette ne adamlar var karısına kızına tecavüz ediyor, onlarca kişiyi öldürüyor. Esas onlar marjinal ben sıradan bir adamamım.” şeklinde konuştu.

 

SÖYLEŞİDEN FOTOĞRAFLAR

 

"‘AŞK’I YAZANLAR BİLE VAR"


Küçük İskender söyleşinin sonlarına doğru kendisini dinlemeye gelen konukların sorularını yanıtladı. Aşk acısı çektiğini söyleyen bir kendisini ancak Küçük İskender’in anlayabileceğini söyleyip sözü şaire bıraktı. İskender “Aşk insanoğlunun en büyük hastalıklarından biri. Aşk diye bir şey yoktur. Tabiata aykırıdır.Buna rağmen ‘Aşk’ı yazan bile var” diyerek gönderme yaptı.

 

ETKİNLİĞİN DÜZENLEYİCİLERİ HABERLERİ KINADI

 

Haberin Devamı

Ayrıca Küçük İskenderle ilgili çıkan haberlere İstanbul Modern ve Sabit Fikir tarafından düzenlenen “Sözünü Sakınmadan" etkinliğinin düzenleyicilerinden, internetin Türkçe kitap eleştiri sitesi sabitfikir.com’un basılı dergisi Sabit Fikir, konuyla ilgili olarak “tüm edebiyat severler adına" yaptığı kınama açıklamasında yazıyı “yakışıksız ve provokatif" olarak niteledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!