Kronik düşman

Güncelleme Tarihi:

Kronik düşman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Telefon kartları ve takvimlerden sonra Yunanistan'ın Türk düşmanlığı, tişörtlere de taşındı. Yunanistan, ulusal politika haline getirdiği Türk düşmanlığını her fırsatta sergilemekten kaçınmıyor.

Uluslararası alanda her fırsatta Türkiye aleyhine faaliyette bulunan Yunanistan, kendi kamuoyunda da aynı tavrını sürdürüyor.

Halkını, Türk tehlikesi ve Türk düşmanlığı ile meşgul etmeyi devlet politikası haline getiren Atina, Türk düşmanlığı bu kez de tişörtlerde ortaya koydu.

Havaların ısınmasıyla birlikte başta Atina olmak üzere birçok Yunan kentinde satılan tişörtlerin ön yüzünde Yunanlıların simgesi kartalın Türk bayrağını ikiye bölmesi, sırt tarafında ise parçalanan bir Türk bayrağından yine kartalın ve Yunan bayrağının ortaya çıkışı resmediliyor.

BİTMEK BİLMİYOR

Yunanistan, Türk düşmanlığını daha önce de telefon kartlarına, takvimlere ve çeşitli sembollere yansıtmıştı. Ortaçağ mantığı taşıyan bu hareketler Türkiye'de ilgili makamların tüm çabalara rağmen bir türlü son bulmuyor.

Yurtdışında da turizm ataşeleri ile Türkiye'deki turizmi baltalamayı amaçlayan örtülü karalama kampanyaları düzenleyen Yunanistan, kendi kamuoyunun yanı sıra yabancı kamuoyunu da etkilemeye çalışıyor.

Önceden, PKK'nın sözcüsü gibi davranan Yunanistan, ayrıca PKK'nın Atina'da düzenlediği gösterilere maddi ve manevi destek de veriyor.

Yunanistan her sene gelen turistlerin uğradıkları ana merkezlerde de kasıtlı olarak dev sergiler açıyor.

SÜREKLİ KARALAMA

Bu sergilerde, kimi zaman Türklerin Kıbrıs'ta katliam yaptığı iddiasında bulunan, kimi zaman da Kürt ve Ermeni soykırımları gibi mesnetsiz iddilara yer veren Atina bu sayede, her yıl bu ülkeye gelen milyonlarca turistin önünde Türkiye aleyhine kampanya düzenlemiş oluyor.

Ege'deki adalarından Türkiye'ye geçmeyi planlayan turistleri bu isteğinden vazgeçirmeyi hedefleyen Yunanistan, bu amaçla turistlere olmadık ek harcamalar ve zorunluluklar getiriyor.

Türkiye'de sürekli olarak terör olduğunu iddia eden ve Yunan adalarından Türkiye'ye gidenlerin hayatının tehlikede olduğu yönünde asılsız girişimlerde bulunan Yunanistan, böylelikle Türk turizmine darbe vurmaya çalışıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!