Kriz masasında kriz bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Kriz masasında kriz bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası yardımların geldiği Atatürk Havalimanı’ndan deprem bölgelerine gönderilecek yardım malzemelerini koordine etmekle görevli kriz masasında yaşanan kargaşa, aksaklıklara neden oluyor. Önceki akşam Kriz Masası yetkilileri ile Kızılay görevlileri arasında çıkan anlaşmazlık sonrasında yardım yüklü kamyonlar bir saat boyunca havalimanından ayrılamadı.

Uçaklardan alınan yardım malzemelerinin afet bölgelerine gönderilmesi sırasında, görevli olmayan kişi ve kuruluşların çalışmalara katılmak istemesi, Atatürk Havalimanı’nda kargaşaya yolaçtı.

Önceki akşam saatlerinde havalimanının ‘A Kapısı’ olarak bilinen çıkış noktasında yardım için bulunan kişilerin yarattığı kalabalık nedeniyle koordinasyon aksaklıkları yaşanmaya başlandı. Bunun üzerine İstanbul Vali Yardımcısı ve Kriz Masası Başkanı Osman Demir, giriş kartı olmayanların dışarıya çıkartılması emrini verdi. Bu emir sonrasında Kızılay görevlilerinin de bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılması tartışmalara neden oldu. Yurtdışından gönderilen yardım malzemelerini taşıyan kamyonlar meydana gelen karışıklık sırasında bir saati aşkın süre havalimanından ayrılamadı.

Vatandaşlar, ‘‘Binlerce kilometre uzaktan getirilen malzemeyi afet bölgelerine ulaştırmakta gecikiyoruz’’ eleştirisinde bulundular. Bu arada bazı malzemelerin belediyeler eliyle dağıtılması kararının da koordinasyon eksikliğine neden olduğu iddia edildi.

Önceki gün öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı’na gelen Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait iki uçaktaki çoğunluğu çadırdan oluşan malzemenin ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılmak üzere alındığı öğrenildi. Valilik izniyle alınan malzemelerin Atatürk Havalimanı Kriz Masası tarafından nerede dağıtılacağının bilinmemesi de koordinasyonsuzluğun bir başka örneğini oluşturdu.

Bir yetkili, ‘‘Havalimanındaki kriz masası bölgelere dağıtılacak malzemeyi organize ediyor. Belediyeler eliyle teslim alınan malzemenin nasıl dağıtılacağını bilen olduğunu sanmıyorum’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!