Krem ve deodorant erkekliği öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Krem ve deodorant erkekliği öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kozmetik ürünlerinin erkekleri kadınlaştıran etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları bu etkinin anne karnında başladığını belirlediler.

İngiliz The Independent Gazetesi'nin manşetten verdiği habere göre, bilim adamları son 50 yılda sperm sayısında meydana gelen yarı yarıya düşüş ve erkek üreme organlarındaki rahatsızlıkların artmasını araştırdılar. Bunun nedenlerini araştırırken de çok şaşırtıcı bir sonuçla karşılaştılar.

Cenini doğrudan etkiliyor

Buna göre sperm sayısındaki keskin düşüşle erkek üreme organlarındaki rahatsızlıkların artması, krem ve deodorantlarda kullanılan ve ‘parapen’ denilen koruyucu kimyasal maddelerden kaynaklanıyor. Parapen deri yoluyla kana karışıyor ve hamile kadınların rahmindeki embriyoyu doğrudan etkiliyor.

Kadın hormonu etkisi yapıyor

Rahime ulaşan parapen maddesi bebek üzerinde kadın hormonu östrojen etkisi yapıyor. Dolayısıyla erkek ceninlerin üreme yeteneği önemli ölçüde zarara uğruyor. Şimdilik hayvanlar üzerinde yapılan testlerde bu yönde ciddi bulgular elden eden bilim adamları parfüm ve kremlerin insan üzerindeki etkisini ölçmek için büyük bir araştırma başlatıyor.

13 binden 215'i incelendi

Dünyada üretilen 13 bin kozmetik üründen örnek seçilen 215 çeşit üzerinde yapılan ön araştırmada bunların yüzde 99'unun deride kalıcı parapen maddesi içerdiği ortaya çıktı. Bu nedenle ilk aşamada hamile kadınların karnındaki çatlakları gidermek amacıyla kullandıkları kremlere dikkat çekildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!