Kredi kartı çetesine siber tim operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı çetesine siber tim operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 12:38

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı müşterilerinin kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği ve ikiz kart oluşturulduğunu belirten banka şikayetleri üzerine 9 ay önce çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde şebekenin; kart bilgilerini ele geçirmek için “Papağan" diye tabir edilen ATM kart yuvalarına, kopyalama aleti, para çekme haznesinin çerçevesine de gizli kamera yerleştirdiklerini tespit edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL, İzmir, Balıkesir ve Bursa’da, 100 bin liralık kredi kartı vurgunu yaptıkları iddia edilen 9 kişi, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Çete elebaşı olduğu iddia edilen Ozan M.’nin 100 ayrı dolandırıcılık olayından emniyette kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Ele geçen bilgisayarlardaki şifreli dosyaların açılmasıyla vurgunun boyutunun netlik kazanacağı belirtildi.

Bazı müşterilerinin kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği ve ikiz kart oluşturulduğunu belirten banka şikayetleri üzerine, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 ay önce çalışma başlattı. Yapılan tespitlere göre, çete, kart bilgilerini ele geçirmek için ATM’nin kart girişlerine ‘Papağan’ diye tabir edilen kopyalama aleti, para çekme haznesinin çerçevesine de gizli kamera yerleştiriyordu. Kopyalanan kart bilgileriyle de ikz kartlar oluşturuluyordu. Ekipler, çete takibini sürdürürken, dolandırıcıların başka bir yöntem daha kullandığı belirlendi. Çete, Balıkesir Edremit’teki bir akaryakıt istasyonu sahibinin oğlu ve bir çalışanıyla anlaştı. İstasyondan alışveriş yapan kişilerin kartları kopyalama cihazı ile kopyalandı.

Yapılan tespitlerin ardından geçen Salı günü, Kadıköy’de çete elebaşı Ozan M, kız arkadaşı ve 1 kişi yakalandı. İzmir ve Bursa’da 4 kişi gözaltına alındı. Edremit’teki akaryakıt istasyonu sahibinin oğlu ve 1 kişi de yakalandı. Yapılan aramalarda 1 adet MSR adı verilen cihaz, çok sayıda kart kopyalama aleti, gizli kamera düzeneği, 21 manyetik şeritli boş kart, sahte kartlarla alındığı tespit edilen 6 cep telefonu, 3 laptop ele geçirildi. Şebekenin yaptığı kart işlemlerini inceleyen polis, 100 bin TL’lik dolandırıcılık yapıldığını belirledi. Bilgisayarlardaki şifreli dosyaların şifrelerin kırılmasıyla vurgunun boyutunun netlik kazanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Kredi kartı çetesine siber tim operasyonu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!