Kraliyet bebeği peygamber soyundan

Güncelleme Tarihi:

Kraliyet bebeği peygamber soyundan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 00:00

İngiltere tahtının iki numaralı varisi Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın pek yakında doğacak bebeklerinin soyağacından sürprizler çıktı.

Haberin Devamı

Fransız soybilimcisi Jean-Louis Beaucarnot, bebeğin soy ağacını inceledi. Prens William’ın, Paris’te trafik kazasında ölen annesi Diana üzerinden Winston Churchill, ABD’li aktris Ellen DeGeneres, İngiliz yönetmen Guy Ritchie ile akrabalık bağı var. Beaucarnot’a göre en şaşırtıcı keşif ise tahtın varisinin Hz. Muhammed’le akrabalık bağının olması. 17. yüzyılda yaşayan William’ın uzak akrabası Fransa Kraliçesi Marie de Medici, Müslümanlara karşı savaşan, Kastilya Kralı VI. Alfonso soyundan geliyor. Alfonso’nun Katolik olmadan önce Müslüman Prenses olan dördüncü eşi Zaida’ın atası ise Hz. Muhammed ile soy bağı olan Endülüs Sultanı El Mu’tamid bin Abbad.

Tahtın üç numaralı varisi olacak, henüz cinsiyet belli olmayan bebeğin uzaktan akraba olacağı kişiler arasında Kazıklı Voyvoda, eski Fransa cumhurbaşkanı François Mitterrand, ABD’nin Birinci Başkanı George Washington da var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!