Kraliçe şakasını yapan radyonun yöneticisinden şok sözler

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe şakasını yapan radyonun yöneticisinden şok sözler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 11:15

Cambridge Dükü William'ın eşi Catherine'in doğumunun ardından hastaneyi arayarak hemşireye bir şaka yapan ve kadının intiharına neden olan radyo kanalının başkanı Max Moore-Wilton'ın dün radyonun hissedarlarıyla yapılan toplantıda ettiği sözler ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

DJ'lerin işlerini kaybetmesine ve radyonun reklamlarının geri çekilmesine neden olan olayla ilgili eleştirilerle karşı karşıya kalan Moore-Wilton, "Bu olaylar talihsizdi, ona şüphe yok. Ancak kim olduğunu hatırlayamadığım bir kişinin ölümsüz ifadesiyle 'B.ktan şeyler olabilir' dedi.

Bu sözlerin ardından intihar eden hemşirenin avukatı Keith Vaz'ın özür dilemesini talep etmesine de direnen Moore-Wilton, "Bay Vaz Avustralya basınının çarpıtılmış haberlerine kulak asacağına benim yorumlarımın transkriptini okusun ve bu sözleri nasıl bir bağlamda kullandığımı görsün" dedi.

Moore-Wilton, “Avustralya’da günlük dilde sıkça kullanılan bu söz için kendimi sansürlemeyeceğim. Bu hoşunuza gitmediyse ya da medyanın hoşuna gitmediyse sorun değil.” dedi.

Avustralyalı iki radyo DJ’i programlarında Cambridge Düşesi Catherine’in doğum yaptığı hastaneyi arayarak kendilerini Kraliçe Elizabeth gibi tanıtmış ve telefondaki hemşire Jacintha Saldanha’ya şaka yapmıştı. Bu olay üzerine kendisiyle alay edildiğini düşünen Hindistan doğumlu hemşire Saldhana intihar etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!