Kraliçe, kan kanseri kardeşi için savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe, kan kanseri kardeşi için savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

1987 Türkiye Güzeli Filiz Özten, kan ve lenf kanseri 25 yaşındaki kardeşini ölümden kurtarmaya çalışıyor. Kardeşinin tedavisi için 100 milyar harcadığını belirten Özten, ‘‘Artık bittim, yurtdışında tedavi için destek bekliyorum’’ dedi.

GÜZELLİK Kraliçesi, ses ve sinema sanatçısı Filiz Özten, lenf ve kan kanserine yakalanan 25 yaşındaki kardeşi Öncer Özten'in kurtarılması için herkesten yardım bekliyor.

1987'de Hürriyet Gazetesi'nin ‘‘Kelebek Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması’’nda birinci olarak kraliçe seçilen, tacını da Türkan Şoray'ın elinden giyen ses ve sinema sanatçısı Özten, ‘‘Kardeşimi ABD'de bir hastaneye götürebilirsek yaşama şansına kavuşacak. Ne olur, herkes elinden gelen yardımı yapsın. Daha çok genç, ölmesini istemiyorum’’ dedi.

Kardeşindeki rahatsızlığın bir yıl önce boğazındaki bir şişlik ve diş çekiminin ardından gelen ağrılarla kendisini gösterdiğini anlatan Özten, ‘‘Şimdi İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi'nde tedavisi sürüyor. Doktorlar, Türkiye'de yapılabilecek bir şeyin kalmadığını söylüyorlar. Orada kurtulma şansının, hayatını uzatma olanağının olduğunu belirtiyorlar’’ diye konuştu. Emekli kurmay albay olan babasını çok küçük yaşta kaybettiğini belirten Özten, şunları söyledi:

‘‘8 kardeşiz ama ben ve büyük ablamdan başka kardeşime destek veren yok. Annem zaten kalp hastası. Bir yıl önce başlayan kardeşimin rahatsızlığına tek başıma 100 milyar lirayı aşkın harcama yaptım. Varım yoğun tükendi. İşadamı Sakıp Sabancı'dan da destek bekliyorum. Durumu iyi olan herkesten yardım bekliyorum.’’

İzmir'de modaevi sahibi olan kardeşinin, bugün çok acılar çektiğini ağlayarak anlatan Özten, ‘‘Para, pul, şöhret hiçbir şey ifade etmiyor, sağlıklı olmanın yanında. Kraliçelik neye yarar, krallık ne ifade eder?’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!