Kraliçe, Bursa’ya ulusal girişimci için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe, Bursa’ya ulusal girişimci için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 00:00

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile birlikte mayıs ayında Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyaret kapsamında Bursa’ya da gidecek.

Kraliçe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği "Girişim ve Kadın" konulu Ulusal Girişimcilik Kongresi’ne "Onur Konuğu" olarak katılacak.

BURSA İÇİN GURUR: Kraliçesi II. Elizabeth, 13-16 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaret kapsamındaki Bursa programına ilişkin hazırlıklar için dün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez Ankara’da İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ile görüştü. Sönmez, bu görüşmenin ardından şunları söyledi: "İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ülkemizi ziyareti kapsamında Bursamıza da gelmesi ve Majesteleri ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in Oda’mızın düzenleyeceği ’Girişim ve Kadın’ konulu kongremiz kapsamında düzenlenen öğle yemeği ve moda gösterisine onur konuğu olarak katılacak olması, bizler için büyük bir gurur vesilesi. Majestelerini Bursa’da en iyi şekilde ağırlayıp Bursamızın adını tüm dünyaya duyuracağız."

SÜRPRİZ DEFİLE: Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez konuyla ilgili açıklamasında, bu yılki Ulusal Girişimcilik Kongresi programı içerisinde, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in ve pek çok ünlü konuğun izleyeceği sürpriz bir defilenin de yer alacağını dile getirdi. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Bursa programına ilişkin hazırlıkların ele alındığı ve Ankara’da İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’in görüşmelerine, Büyükelçi’nin eşi Caroline Baird ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nihat Balkan ve İngiltere Büyükelçiliği İdari Müdür Yardımcısı Özlem İnci de katıldı.

Gündem, ’iş dünyasında kadın olmak’

BTSO Başkanı Celal Sönmez’in verdiği bilgiye göre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Onur Konuğu olarak katılacağı "Girişim ve Kadın" konulu Ulusal Girişimcilik Kongresi’ kapsamında "İş Dünyasında Kadın Olmak" konulu Türkiye’den ve İngiltere’den kadın girişimcileri biraraya getirecek özel bir oturum düzenlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!