Kraliçe Beatrix’e ‘Osmanlı saray kıyafetleri’ defilesi

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe Beatrix’e ‘Osmanlı saray kıyafetleri’ defilesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 12:17

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’in daveti üzerine Hollanda Kraliçesi Beatrix’in onuruna verilecek yemekte Osmanlı saray kıyafetlerinden oluşacak bir defile sunulacak.

Hollanda Kraliyet Ailesi Sezer’in davetlisi olarak 27 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek. Bu ziyarette, Kraliçe Beatrix ve davetliler Adana ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin hazırladığı özel kıyafetlerden oluşan defileyi izleyecek. Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, “27 Şubat’ta gerçekleşecek defilede, Türk işi ve Maraş işinden oluşan 30 nakış bulunacak. Çok özel olarak hazırlanan defile kıyafetleri Adana bölgesi yöresel kıyafetleri, Osmanlı saray kıyafetlerine kadar uzanan 30 özellikli tasarımla Hollanda Kraliçesi Beatrix’e sunmak için hazırlandı” dedi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü ürünleri, ilk kez Ankara’da bu düzeyde bir defileye çıkmış olacak.

KAYSERİLİ GURBETÇİLERLE GÖRÜŞECEK

Hollanda Kraliçesi Beatrix’in, çarşamba günü Kayseri’ye yapacağı ziyaretin 2.5 saatte tamamlanacağı, kraliçenin Kayseri’ye Ankara’dan özel uçakla gelip, yeniden başkente döneceği bildirildi.

Hollanda Veliaht Prensi Willem-Alexander ve Prenses Maxima ile birlikte 27 Şubat - 02 Mart tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Sezer’in davetlisi olarak Ankara, Kayseri ve İstanbul’u kapsayacak bir gezi yapacağı bildirilen Hollanda kraliçesi Beatrix, çarşamba günü saat 10.00’da özel uçakla Kayseri Erkilet havalanına gelecek. Kraliçe ve berabearindekiler, Organize Sanayi bölgesinde bulunan ev tekstili, mobilya ve yatak imal eden Boydak Holdinge ait Boytaş-2 fabrikasını gezecek. İşadamlarıyla görüşecek. Daha sonra kenti kuşbakışı gören Erciyes dağı eteklerindeki Beştepeler parkındaki Kayseri Evinde, Hollanda’da yaşamış ve kesin dönüş yapmış Kayserili gurbetçilerle görüşme yaptıktan sonra, toplam 2.5 saatlik ziyaretinin ardından yine özel uçakla başkente dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!