Kraliçe Beatrix Anıtkabir'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe Beatrix Anıtkabiri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 11:52

Hollanda Kraliçesi Beatrix Ankara'daki programına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak bu sabah Türkiye'ye gelen Hollanda Kraliçesi Beatrix, Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Kraliçe Beatrix deftere şu satırları yazdı:

"Türkiye'ye gerçekleştirdiğimiz bu resmi ziyaret, Türk ve Hollanda halkları arasında süregelen ve geçmişi 400 yıl kadar uzanan barışçıl ve dostane ilişkilerinin bir teyididir. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımızı sunuyoruz. Onun ileri görüşlülüğü ve sahip olduğu üstün devlet adamlığı vasıfları günümüze kadar uzanan derin bir etki yaratmış ve özellikle de ülkelerimiz arasındaki yakınlaşmaya önemli katkı sağlamıştır. Onun halkına bıraktığı manevi miras sadece Türk halkının huzur ve refahının temininde ve gelişmesinde değil, aynı zamanda AB ile ilişkilerin yoğunlaşarak ilerlemesine de daimi bir ilham kaynağı olmuştur."

Haberin Devamı

Kraliçe Beatrix'in bu mesajı Anıtkabir Özel Defterine Hollandaca ve Türkçe yazılırken, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden oğlu Hollanda Prensi Willem Alexander ve gelini Prenses Maxima tarafından da imzalandı.

Kraliçe defteri imzaladıktan sonra, Anıtkabir Özel Müzesini de gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Kraliçeye ziyareti sonrasında, Anıtkabir ve Atatürk madalyonu, Anıtkabir'e ilişkin çeşitli kataloglar ile Mustafa Kemal Atatürk ve Anıtkabir'i tanıtan iki adet CD hediye edildi. Kraliçe'ye Anıtkabir ziyareti sırasında Devlet Bakanı Nimet Çubukçu eşlik etti.

Türkiye'ye gelen ilk Hollanda kraliçesi, dört günlük ziyareti çerçevesinde Ankara, İstanbul ve Kayseri'de temaslarda bulunacak.

Kraliçenin ziyaretinde Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin yanı sıra iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, turizm, kültürler ve medeniyetler arası diyalog, Hollanda'daki Türklerin durumu, tarım, kentsel politikalar, yargı, polis teşkilatları arasında işbirliği, kültür ve eğitim gibi konular ele alınacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!