Kral yemeğinde Sezer neden yok

Güncelleme Tarihi:

Kral yemeğinde Sezer neden yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 00:00

Resmi ziyaret çerçevesinde Türkiye’ye gelen İsveç Kralı Carl 16. Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia, dün Ankara’nın üst düzeyini Devlet Konukevi’nde ağırladı. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kendi konuğunun davetine katılmaması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Bu durum Sezer’in, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın türbanlı eşi Münevver Arınç ile aynı kareye girmek istemediği yorumlarına yol açtı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ve eşi ise yemekte yer aldı.

POZ VERDİ

Arınç’tan önce gelen Devlet Konukevi’ne gelen  Kral içeri girmeden önce bir süre durarak eşi Kraliçe ile birlikte medya mensuplarına poz verdi. Kral merdivenin iki tarafına kümelenen foto muhabirlerine ve kameramanlara ayrı ayrı dönüp poz verdi. Bu arada korumaların kenara çekilmesini de isteyerek medya mensuplarının daha kolay çalışmasını sağladı. Arınç ise geldiğinde basın mensuplarının fotoğraf çekmesine aldırmayarak merdivenleri hızla tırmandı. Devlet Konukevi’nde verilen yemeğin bütün servis malzemeleri, 3 aşçısı, 5 garsonu ve  yemeğin malzemelerinin önemli bir Hürriyetkısmı özel olarak İsveç’ten geldi.

Efes’i gezdiler

Kral 16’ncı Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia, Meryemana Evi’ni ziyaret ederek Efes Antik Kenti’ni gezdi. Konuklar Meryemana Evi’ni gezdikten sonra rahip Tarchi Mathius ve rahibelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Efes   Antik Kenti’ne giden Kral Gustaf ve       Kraliçe, Celcius Kütüphanesi önünde fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!