Kral Lewandowski

Güncelleme Tarihi:

Kral Lewandowski
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 11:55

Lewandowski 20 golle 2013-2014 Sezonun Bundesliga gol kralı oldu. Bu sezon Türk kökenli futbolcular arasında Hakan Çalhanoğlu ve Halil Altıntop attıkları 11'er en çok gol atan futbolcular oldu.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'nın yeni gol kralı Robert Lewandowski oldu. Son haftaya B. Münih'in Hırvat golcüsü Mario Mandzukiç ile 18'er golle giren Dortmund'un Polonyalı golcüsü, Hertha karşısında iki gol attı. Mandzukiç ise Stuttgart karşısında gol atma beceresi gösteremeyince Bundesliga'nın yeni gol kralı 20 golle Lewandowski oldu. Lewandowski'yi 18 golle Mandzukiç (B. Münih), 17 golle, Josip Drmic (Nürnberg), 16 golü bulunan Roberto Firmino (Hoffenheim), Marco Reus Dortmund ve Adrian Ramos (Hertha) izledi.

2013-2014 Sezonunda Bundesliga'da golle en çok yabancı futbolcular attı. En çok fol atan altı futbolcu arasında sadece bir Alman golcü bulunuyor. Dortmund'un ve Alman milli takımın yıldızı Reus, attığı 16 golle ilk altı golcü arasında bulunan tek Alman. Polonya'lı Lewandowski, Hırvat Mandzukiç, Kolombiyalı Ramos, Brezilyalı Firmino vesviçreli Josip Drmic sezonun en golcü futbolcuları oldu. Türk kökenli futbolcular arasında ise en çok golü Hamburg forması giyen Hakan Çalhanoğlu ile Augsburg'da top koşturan Halil Altıntop oldu. Her iki futbolcu da sezonu 11 golle tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!