KPSS 2018/2 tercihleri ne zaman? KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2018/2 tercihleri ne zaman KPSS tercihleri ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 09:00

Aldıkları puanları değerlendirerek memur olma hayali kuran on binlerce vatandaş, KPSS tercih işlemlerinin başlayacağı tarih konusunda araştırmalarına hız verdi. Son olarak EKPSS tercihlerinin başlamasıyla beklentileri artan vatandaşlar, KPSS 2018/2 tercihleri hakkında bilgi almak istiyor. Peki, KPSS 2018/2 tercihleri ne zaman? KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans tercihleri, sonuçların açıklanmasıyla birlikte, ne zaman yapılacağıyla sorgulanmaya başlandı. Devlet kadrolarında görev almak isteyen binlerce kişinin sorguladığı KPSS tercihleri, Devlet Personel Başkanlığı'nın belirleyeceği boş kontenjanları, ÖSYM'nin erişime açmasıyla başlayacak. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, merakla araştırılan o süreç hakkında bazı bilgiler...

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS 2018/2 tercih tarihleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Yayımlanan bilgilere göre Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme başlığıyla gerçekleştirilen duyuruya göre süreç, 11 Aralık tarihinde başlayacak ve 20 Aralık tarihinde sona erecek. Kılavuz bilgileri de bu tarihlerde erişime açılacak.

Haberin Devamı

PUAN VE TERCİH SIRASINA BAKILACAK

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

ÖSYM KAYITLARI ESAS ALINACAK

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacak. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

 

BAKMADAN GEÇME!