KPSS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2019 10:03

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS'nil ilk oturumu tamamlandı. Memur adaylarının katılımıyla gerçekleşen sınavda, adaylar kendilerine verilen 120 soruya cevap aradı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri) sınavının ardından soru ve cevap anahtarı gündeme geldi. Peki, KPSS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? ÖSYM tarih verdi mi? İşte, o konuya ilişkin bilgiler.

Haberin Devamı

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri) sınavının birinci oturumu 14 Temmuz Pazar günü tamamlandı. Sınavın ardından, adayların gözü, soru ve cevap anahtarının yayınlanacağı tarihe çevrildi. Memur adayları, cevap anahtarıyla birlikte netleri hakkında bilgi sahibi olarak, sınav değerlendirmesi yapacaklar. Peki, KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır? Sonuç tarihi belli mi?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince Kamu Personel Seçme Sınavı (2019-KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavı 14 Temmuz Pazar günü (bugün) gerçekleşti. Sınav için hazırlıklara aylar öncesinden başlayan memur adayları, şimdiden soru-cevap araştırmasına başladı. 

KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu bugün saat 10.15'te başladı. Sınavda 120 soruyla karşılaşan adaylara 130 dakika verildi. Öğleden sonra 14.45'te başlayacak. Eğitim Bilimleri oturumuna katılacakların da saat 14.30'dan sonra sınav binalarına girişine izin verilmedi. Adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru için 100 dakika süre verildi.

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının alan bilgisi sınavları 20 ve 21 Temmuz'da düzenlenecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz saat 10.15'te uygulanacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise aynı gün 14.45'te düzenlenecek. Peki, KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır, sonuç tarihi belli mi?

Haberin Devamı

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, KPSS 2019 takviminde sonuç için net tarih verdi ancak sorular ve cevap anahtarının yayımlanacağı tarihle ilgili bir bilgilendirmede bulunmadı. ÖSYM bu sene için belirlediği takvime göre 29 Ağustos'ta açıklanacak sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!