"KPSS sınavı can alıyor"

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınavı can alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2010 16:43

BURSA'da vekil öğretmenlik yapan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarısız olunca bunalıma girip kendini kravatla asarak yaşamına son veren öğretmen adayı Fikret Ercan'ın ağabeyi Hikmet Ercan, “Kardeşimin de en büyük korkusu KPSS'de başarılı olamamaktı. Böyle şeylerin bir daha yaşanmaması için KPSS'ye son verilsin” dedi.

Haberin Devamı

Ertuğrul Mahallesi'nde bir okulda vekil öğretmenlik yapan Fikret Ercan, KPSS'yi kazanamayınca bunalıma girdi. Ercan, Görükle Mahallesi Kardelen Sitesi'ndeki evde kendini kravatla asarak yaşamına son verdi, geriye de ‘Artık yoruldum, çalışıyorum ama olmuyor. Ölümümden kimse sorumlu değildir’ yazılı bir not kaldı.

Bursa'da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. İntihar eden Fikret Ercan'ın bir fabrikada işçi olarak çalışan ağabeyi 27 yaşındaki Hikmet Ercan, burada yaptığı konuşmada kardeşini kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi. Kardeşinin iki yıl önce Kafkas Üniversitesi Fen Bilgisi öğretmenliği'nden mezun olduğunu böyleyen Ercan, “Gençlerin üniversitede eğitim görmelerinin amacı ne? Üniversitede eğitim alan gençlerimizin önüne tekrar sınav koyuyorsunuz. Burada sistemin yanlışlığını görüyoruz. Kardeşimin de en büyük korkusu KPSS'de başarılı olamamaktı. Böyle şeylerin bir daha yaşanmaması için KPSS'ye son verilsin. Hükümettekiler, seçimler sırasında ‘boş köy ve kasabalara öğretmenlerimizi göndereceğiz’ demişti ama olmadı. Ateş düştüğü yeri yakıyor” diye konuştu.

Daha sonra Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu adına açıklama yapan Nadiye Anıl Aytaş, 2002 yılından bugüne kadar bunalıma girip 13 öğretmenin intihar ettiğini söyledi. Ataması yapılmayan öğretmenlerin dershane ve özel okullarda ucuz iş gücü olarak çalıştırıldıklarını söyleyen Aytaş, “Onların insafına terk edildik. Ayda 250 TL’ye çalıştırılan arkadaşımız var. Çoğu yerde primlerimiz ödenmediğinden sağlık güvencesinden yoksun bırakılıyoruz. Her KPSS öncesinde bir umut sonrasında da bir yıkım yaşıyoruz. Bizlere yetiştirildiğimiz alanların dışında elemeye dönük sorular yöneltiliyor. Kendimizi asla yetersiz, başarısız görmüyoruz. En büyük yetersizlik binlerce öğretmen açığı olmasına karşın bizleri atamayan Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!