Kozmik Latte ilk kez görücüye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kozmik Latte ilk kez görücüye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 12:36

400’ü aşkın eseriyle Türkiye’nin önde gelen kurumsal koleksiyonlarından Borusan Sanat Koleksiyonu’a ait çok özel bir seçki, 21 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında Borusan Müzikevi’nde ilk defa sergilenecek.

Haberin Devamı

   

 

Kozmik Latte, adını John Hopkins Üniversitesi bilim adamlarının yaptığı kainatın rengiyle ilgili araştırmadan alıyor. Araştırma sonucunda, kainatın egemen renginin sanıldığı gibi siyah değil, sütlü kahveye yakın krem rengi olduğu keşfedildi ve buna Kozmik Latte adı verildi. Resim, baskı, heykel, video, ışık ve yerleştirme türündeki yapıtlardan oluşan sergi, Borusan Sanat Koleksiyonu’nun ışık ve renk yönünü irdeliyor.

 

Kozmik Latte sergisi; Doug Aitken, Erol Akyavaş, Kutluğ Ataman, Mel Bochner, Peter Coffin, Jim Dine, Devrim Erbil, Liam Gillick, Nol Hennissen, Renée Levi, Sol Lewitt, Robert Mangold, Eric Michel, Ivan Navarro, Kemal Önsoy ve Ekrem Yalçındağ’ın çok özel yapıtlarından oluşan heyecan verici bir seçki sunuyor.

Haberin Devamı

 

Kutluğ Ataman’ın ‘Aya Seyahat’i de Kozmik Latte’de

 

Filmleri ve sanat çalışmalarıyla uluslararası alanda tanınan başarılı sanatçı Kutluğ Ataman’ın “Aya Seyahat” isimli filminde, köylülerin aya gitmek için binmeye çalıştıkları mekik olarak kullanılan aynı adlı heykeli de ilk kez sergilenecek eserler arasında yer alıyor.

 

Kozmik Latte ilk kez görücüye çıkıyor
Kozmik Latte ilk kez görücüye çıkıyor

Serginin küratörü Suzanne Egeran

 

Dünyaca ünlü sanat müzeleri ve galerilerine sanat danışmanlığı yapan Suzanne Egeran, New York, Berlin ve Londra’nın White Cube gibi prestijli sanat galerilerinde görev aldı. Egeran’ın, sanatın ticari boyutuyla tanışması New Museum ve The Museum of Modern Art’taki (MoMA) çalışmaları sırasında gerçekleşti.

 

Egeran; 2009 sonbaharında uluslararası ve çağdaş Türk sanatçılarının yapıtlarından oluşan IN THE BETWEEN adını taşıyan serginin küratörlüğünü yaptı. 2009 İstanbul Bienali’ne paralel bir etkinlik olarak düzenlenen bu sergi Türkiye’de daha önce tanınmamış birçok Türk ve uluslararası sanatçıyı bir araya getirmişti.

Haberin Devamı

 

 

Kozmik Latte ilk kez görücüye çıkıyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!