Köylülerden taş ocağı protestosu

Güncelleme Tarihi:

Köylülerden taş ocağı protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 13:48

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Doğantaş köyü sakinleri, köylerine taş ocağı açılmasının planlandığı gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Doğantaş Köyü'nde bir firma tarafından taş ocağı açılacağını belirten yöre sakinleri, Türk bayrakları ve pankartlarla köy meydanında toplandı. Köylüler daha sonra sloganlar eşliğinde taş ocağı açılması planlanan bölgeye kadar yürüdü.
Burada açıklama yapan Muhtar Hasan Akgül, yörenin arıcılık yaparak geçimini sağladığını, taş ocağının ise arıcılığa darbe vuracağını belirterek, “Taş ocağını açmak isteyenler yörenin özelliğini bilmiyor. Kimselere danışıp öğrenmeden, taş ocağını faaliyete geçirip para kazanmak istiyorlar. Onlar zengin olacaklar diye biz ekmeğimizden olup açlıktan ölmeyelim” dedi.

Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer de taş ocağının başka bir alana kurulması gerektiğini söyledi.

Bölgede sedir, ardıç ve kızılçam ormanı bulunduğuna işaret eden Süer, taş ocağının açılması halinde oluşacak tozun hem bölgedeki ormanlara, hem de arıcılığa büyük zarar vereceğini dile getirdi.

Bal üreticileri ise bölgeye özgü Basra balını üretmek için çeşitli bölgelerden Doğantaş'a geldiklerini ifade ederek, bölgede 60-70 bin civarında kovan bulunduğunu bildirdiler.

Köylüler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!