Köye sığmadı

Güncelleme Tarihi:

Köye sığmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

PKK pususunda şehit düşen uzman çavuş Hüseyin Kıraç Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, Özgür Küçük ise İzmir’in Kiraz İlçesi’nde toprağa verildi. Şehit Kıraç’ın cenazesine gelenler 300 nüfuslu Yalamık Köyü’ne sığmadı. Küçük’ün cenazesinde ise bir askere sarılan baba İbrahim Küçük, “Oğlum yiğitti” diye ağladı.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç ve Uzman Çavuş Özgür Küçük ile Şırnak’taki Gülyazı Üstsınır Taburu’nda mevzide nöbet tutarken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Ecevit Altan dün törenlerle toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç, Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı 300 nüfuslu Yalamık Köyü’nde toprağa verildi.

/images/100/0x0/55eaeb9cf018fbb8f89f2bf4

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Şehidi uğurlamaya gelen yaklaşık 5 bin kişi köye sığmadı. Türk Bayrakları asılan baba evine getirilen cenaze burada bir süre bekletilirken, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ve Ahmet Uzun eve gelip, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada sinir krizi geçiren şehidin kardeşi 18 yaşındaki Serkan Kıraç, AK Partili milletvekillerine, “Defolun buradan, ne işiniz var? Ne yüzle geliyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Acılı kardeş, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken polis, 2 milletvekilini taziye çadırından çıkartarak güvenli bir bölgeye götürdü. Daha sonra cenaze köy meydanında düzenlenen törene götürüldü. Cenaze töreninde şehit askerin annesi Muhteber Kıraç (47), babası Ruhi Kıraç (55), kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit cenazesi kılınan namazın ardından top arabasıyla 3 kilometre uzaklıktaki köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada fenalaşan şehidin kız kardeşi Fatma Kıraç, “Allah belanızı versin, ağabeyimi elimden aldınız. Allah belanızı versin” diyerek çığlıklar attı. Fenalaşan genç kız ambulansa alınarak sakinleştirici iğne yapıldı. Şehidin cenazesi mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Fakirlikten öldü

/images/100/0x0/55eaeb9cf018fbb8f89f2bf6

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özgür Küçük, İzmir’in Kiraz İlçesi’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılan 5 bin kişi teröre lanet okudu. Bekar olan şehit Özgür Küçük için dün Yeni Mahalle Camisi’nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Küçük’ün yakınları cami avlusunda Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, gözyaşları döktü ve şehit uzman çavuşun fotoğrafını öptü. Abla Firdevs Kavaklı, “Kardeşim fakirlikten öldü” dedi. Şehidin babası İbrahim Küçük de bir askere sarılarak, “Benim oğlum yiğitti” diye feryat etti. Cenazeye ellerindeki Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. Bu sırada Güney Deniz Saha Komutanlığı tören mangası da ’Vatan, sana canım feda’ diyerek yürüdü. Küçük’ün cenazesi Hisarköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!