Kovalarda saklıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kovalarda saklıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 15:26

İngiliz polisi bir evde kutuların içine konulmuş halde 87 tane yavru köpek ele geçirdi.

Haberin Devamı

En fazla bir kaç haftalık olan bu yavrular annelerinin yanında olmaları gerekirken, Noel hediyesi olarak satılmak üzere kovalara doldurulmuş bir şekilde saklanıyordu.

Manchaster'da meydan gelen olayın ardından polis, kanuna aykırı olarak köpekleri saklamaktan bir erkeği ve ona yardım etmekten ve suça teşvikten bir kadını gözaltına aldı. İki kişi daha sonra mahkemeye çıkarılacak.

Dört tanesi ölü bulunan yavruların cinsleri birbirinden farklı; Pomeranian, Fransız Bulldog ve West Highland Terrier cinsi köpekler çoğunluğu oluşturuyor.                        

/images/100/0x0/55eab610f018fbb8f891d305

Polislerin bulduğu yavru köpekler, veteriner kontrolünden geçirildikten sonra yetkililere teslim edildi. Altı yavru da hasta oldukları için tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Polis, köpeklerin internetten satıldığı şüphesiyle, bulduğu cep telefonu ve bilgisayarlara da el koydu.

800 sterlin (2 bin 300 Türk Lirası) ve üzerinde fiyatı olan bu cins yavrular, satıcılar tarafından araba parklarında, internet üzerinden ve pet shoplarda yasadışı olarak satılıyor.

İngiltere'nin en büyük hayvanları koruma derneği RSPCA, olay üzerine yaptığı açıklamada "Binlerce köpek hayvan barınaklarında sahipsiz bir şekilde beklerken insanlar böyle yasadışı yollardan satılan yavru köpekleri almaya devam ediyorlar. Satıcılar köpekleri yalnızca bir para kaynağı olarak görüyor. Özellikle yılın bu zamanı insanlara Noel hediyesi olarak köpek almamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz." denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!