Kötü Çocuk’un renkleri

Güncelleme Tarihi:

Kötü Çocuk’un renkleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

İngiliz modasında ‘‘kötü çocuk’’ lakabıyla anılan John Galliano, 1998 sonbahar-kış kreasyonuyla yine olay yarattı. Fransa'nın başkenti Paris'te süren moda günlerinde, dünyanın en büyük modaevlerinden Christian Dior için hazırladığı kreasyonunu sunan John Galliano, renkler, çizgiler, desenler ve giysiler arasında yaptığı tarihi yolculukla, kendisine yakıştırılan ‘‘dâhi’’ sıfatını hak ettiğini kanıtladı.

Geçmiş yılların ve yüzyılların içinden özenle seçtiği çizgilerden oluşan son koleksiyonuyla büyük alkış alan Galliano, eski tasarımlarından oldukça farklıydı. 18'inci yüzyıl çizgileriyle 20'nci yüzyılın başından esintiler taşıyan kreasyonunda John Galliano, ince erotizmini de yine öne çıkarıyor.

‘‘İnsan ancak geçmişi anlayarak modern ve sürekliliği olan bir şeyler yaratabilir’’ diyen Galliano, renk olarak siyaha ağırlık vermekte. Şarap rengi ve bej de öne çıkan renkler. Uzun tül ya da dantel eldivenler, boynu birkaç kez saran ve bele kadar uzanan kolyeler, Galliano'nun yeniden can verdiği aksesuarlar arasında...

Chrisian Dior Modaevi'ni batma noktasından çıkarıp ayağa kaldıran İngiliz modacı Galliano'nun 1998 sonbahar-kış koleksiyonunu, aralarında Kate Moss, Naomi Campbell, Helena Christiensen ve Yasmeen Ghaori'nin de bulunduğu ünlü mankenler sundu.

1995 yılında Givenchy Modaevi'ni de içine düştüğü durumdan çekip çıkaran Galliano, ‘Benim kolleksiyonlarım hiçbir zaman durgun değildir. Mutlaka bir döneme, olaya ya da tarihe aittir. Baştan çıkarıcı olmayı da seviyorum’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!