Köstebek dayak yedi

Güncelleme Tarihi:

Köstebek dayak yedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Polis memuru Kadir Sarmusak, görev yaptığı Niğde Çamardı'da arama yaptığı kahvehanede feci şekilde dayak yedi. 12 yaşındaki Gökhan Yiğit'i dövdüğü iddiasıyla başlayan kavga sonrası 3 kişi gözaltına alındı. Sarmusak ve Yiğit, Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde

tedavi ediliyor.

Köstebek Skandalı'nın kilit isimlerinden polis memuru Kadir Sarmusak, görev yaptıği Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde bir kahvehanede arama yapmak isterken çıkan tartışmada dayak yedi. Sarmusak ile dövdüğü iddia edilen 12 yaşındaki Gökhan Yiğit Niğde Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Askerliğini onbaşı olarak görev yaparken adı köstebek skandalına karışan Kadir Sarmusak, önceki akşam Çamardı İlçe Emniyet Amirliği'ne, ‘‘Bir kahvehanenin 12 yaşındaki çocuklara oyun oynattığı’’ ihbarı üzerine polis memuru arkadaşı Ercan Demir'le birlikte saat 21.30 sıralarında Kilim Kıraathanesi'ne geldi.

KAVGA ÇIKTI

Burada kimlik kontrolü yapmak isteyen Sarmusak, kahvehane ortaklarından Hasan Yiğit'in oğlu Gökhan ile tartıştı. Gökhan‘‘Senin burada ne işin var. Bu saatte evde olman lazım’’ deyip dövdüğü iddia edilen Sarmusak'a Hasan Yiğit, İzzet ve Ahmet Akbalık adlı kardeşler ile Çamardı Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Bilal Develi müdahale etti. Çıkan kavgada Sarmusak dövüldürken, polis arkadaşı Demir de tartaklandı.

HASTANELİK OLDULAR

Sarmusak ve Gökhan Yiğit, Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak Beyin Cerrahisi Servisi'nde tedaviye alındılar. Özel odalara güvenlik önlemleri alınarak yatırılan ikilinin kimseyle görüşmesine izin verilmiyor. Sarmusak'ın durumunun ciddi olduğu belirtilirken, Ercan Demir'in ayakta tedavi gördüğü belirtildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Kavganın ardından Hasan Yiğit, İzzet Akbalık, Ahmet Akbalık gözaltına alındı. Kavgaya adı karışan Bilal Develi'nin ise arandığı belirtildi. Niğde Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, olaya Çamardı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca el konulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, ‘‘Basit bir karşılıklı darp olayı olmuş. Ancak, olaya karışanlardan birinin adı Kadir Sarmusak olunca, herkes olayı büyütüyor’’ dedi.

MHP Çamardı İlçe Başkanı Yaşar Dönmez ile MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Sami Altınkaya, ilçe emniyet amirliğini ziyaret ederek, Sarmusak'ın görevden alınmasını ve başka bir merkeze atanmasını istediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!