Köşk’teki üçlü zirvenin ardından çözüm açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Köşk’teki üçlü zirvenin ardından çözüm açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

Darbe iddiaları ve yargı krizinin ardından yaşanan gerginlik üzerine devletin zirvesi bugün Çankaya'da bir araya geldi. Başbakan Erdoğan ve Org. Başbuğ'un kritik zirvenin yapıldığı Çankaya Köşkü'ne 'Bond' çantalarla gelmeleri dikkati çekti. Zirvenin ardından ise yazılı bir açıklama yapılarak tüm kurumlara sorumluluk bilinciyle hareket etme çağrısı yapıldı. Açıklamadaki en dikkat çekici nokta ise çözüm vurgusu oldu....

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea68b1f018fbb8f87e01d4
ERDOĞAN VE BAŞBUĞ, KÖŞK'E ELLERİNDEKİ ÇANTALARLA GELDİLER

KÖŞK'E ELLERİNDE ÇANTALARLA GELDİLER / WEB TV 


Darbe planı hazırlamakla suçlanan eski kuvvet ve ordu komutanlarının gözaltına alınmasının ardından başlayan heyecan fırtınası, bu sabah saatlerinde yapılan zirve ile üst noktaya çıktı.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nı bir araya getiren zirvede TSK içindeki cunta iddiaları ve yargı krizi konuşuldu.

Üç saat süren zirvenin ardından suskunluğu Çankaya Köşkü'nden gelen açıklama bozdu. Gündemdeki konuların görüşüldüğü belirtilen açıklamada vurgu yapılan en önemli nokta çözüm garantisi oldu.
Türkiye'nin kilitlendiği sorunların anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde çözüme kavuşacağının altı çizildi.
İşte tüm topluma, kurumların yıpratılmaması için sorumluluk bilinci içinde davranılması çağrısı yapılan açıklama:

ZİRVE TRAFİĞİ 

SAAT 10.50: Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

SAAT 10.53: Başbakan Erdoğan da Köşk'e geldi. Başbakan Köşk'e Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte geldi.

SAAT 11.00: Köşk'teki zirve başladı.

SAAT 13.30: Zirve 2,5 saatin ardından sona erdi. Üçlü zirvenin ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ile yemek yedi.

SAAT 14.05: Zirvenin ardından Köşk'ten ilk çıkan Başbakan Erdoğan oldu.

SAAT: 14.12:
ZİRVENİN ARDINDA YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

SAAT: 14.20: Başbakan değerlendirme için Başbakanlık Resmi Konutu'na gitti

SAAT: 15.00: Başbakan TBMM'ye gitti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır.
Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.
Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır. "

Haberin Devamı

'ÜÇLÜ ZİRVE' BİR İLK

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilen üçlü zirve talebi Gül’den geldi. Gül’ün üçlü görüşmeyi, Balyoz Darbe Planı kapsamında komutanların gözaltına alınmasıyla başlayan gerginlik ve siyasi tansiyonun artması üzerine istediği belirtildi. Üçlü zirvenin ana gündem maddesini Balyoz Darbe Planı soruşturması oluşturdu. Ancak zirvede, hükümet ile yargı arasındaki gerginlik, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’na yaptığı ziyarette gündeme gelen Başbakan Erdoğan’ın aleyhinde ifadeleri içeren “İşaret ve parola” konusunun da ele alındığı belirtiliyor.
Köşk’te yapılan üçlü zirve, bugüne kadar Gül, Erdoğan ve Başbuğ arasında yapılan ilk haftalık olağan görüşme olma özelliğini de taşıdı. Uygulamanın, bu haftaya özgü olduğunu belirten Başbakanlık kaynakları, bundan sonra görüşmelerin yine ayrı yapılacağını söyledi

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye artık zamanında seçimleri yapmaya alışacaktır. AK Parti'nin gündeminde, AK Parti iktidarının gündeminde kesinlikle bir erken seçim yoktur. Bunu herkes böyle bile...” dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'den ayrılırken kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Son günlerde erken seçim söylentileri konuşuluyor. Bir değerlendirmeniz olacak mı?” sorusunu Başbakan Erdoğan şöyle yanıtladı:

“Bunu defaatle söyledik, ben artık söylemekten yoruldum. İsim vermeyeceğim dedim, yine vermeyeceğim ama ben bir ilke konuşuyorum; Türkiye artık zamanında seçimleri yapmaya alışacaktır. AK Parti'nin gündeminde, AK Parti iktidarının gündeminde kesinlikle bir erken seçim yoktur. Bunu herkes böyle bile... Bu yapılan açıklamaları da ben ülkeme ve milletime haksızlık olarak görüyorum. Bu tür açıklamalar bakın bir anda borsaları olumsuz etkiliyor, ülkenin ekonomisini olumsuz etkiliyor ve ülkenin istikrarına, güvenine olumsuz etkiler yapıyor. Yani bir ülkede ekonomi, istikrar varsa gelişir, ayağa kalkar, güven varsa gelişir, ayağa kalkar. Bu tür açıklamaları yapanlar ülkeyi sevmiyor, milletini sevmiyor, ülkeme de milletime de saygısı yok.”

Haberin Devamı

Yargı reformu çerçevesinde bir anayasa değişikliğinin geleceğini söylediğini ifade eden bir gazetecinin, “Bu çerçevede bir anayasa değişikliği bekleyecek miyiz?” sorusuna da Erdoğan, “Bizi izlemeye devam edin. Çalışmalarımız devam ediyor” yanıtını verdi.

Çankaya Köşkü'nde bugün yapılan toplantıyla ilgili bir soru üzerine de Başbakan Erdoğan, “Bir açıklama yapıldı. Aynen yapıldığı gibi” dedi.

SAKIK'IN İDDİALARI MANİDARDIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, Meclis Genel Kurulundaki iddialarının “manidar” olduğunu söyledi.

Erdoğan, Meclis kulisinde gazetecilerin, “BDP'li Sırrı Sakık'ın iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

“Sırrı Bey'in yapmış olduğu açıklamalar, kendisinin yaşadıklarını, burada anlattı. Biz de yaşayan olarak bizzat onu kendisinden dinlemiş olduk. İşin detaylarını Sırrı Bey'le görüşme imkanınız olursa herhalde çok daha isabetli olur. Çünkü ben, işin taraftarı değilim ama kendisinden, olayı yaşayan birisi olarak dinlemiş olduk. Tabii manidardır. Dolayısıyla olayın içerisinde olmayanın, orada çıkıp konuşması, o da manidardır.”

ÖĞLE YEMEĞİNİ BİRLİKTE YEDİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görüşmelerinin  ardından öğle yemeğini birlikte yedikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Başbuğ ile birlikte yaptığı bu haftaki olağan görüşme yaklaşık  2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Gül, Erdoğan ve Başbuğ'un öğle yemeğini Çankaya Köşkü'nde yedikleri öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!